10-årige labradoren har blivit pappa – åt ankungarna

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: SWNS
Fred har adopterat de små liven.

När de nio små ankungarna vandrade runt utan mamma tog labradoren Fred i England sitt ansvar – och är numera deras adoptivpappa.

– De fullkomligt älskar honom, säger hundens ägare Jeremy Goldsmith till Daily Mail.

Den tioårige labradoren Fred har blivit pappa på äldre dagar – till nio små ankor. Labradoren håller till på Mountfitchet Castle, ett slott i engelska Stansted, där man hittade de små liven. Det var förra torsdagen som de vandrade runt i området ensamma, man tror att mamman blivit dödad av en räv, skriver Daily Mail.

– Vi visste att mamman ruvade där och plötsligt dök ungarna upp men hon syntes inte till någonstans, säger slottets direktör Jeremy Goldsmith.

Personalen på den populära turistattraktionen var oroliga för ankungarna men då visste de inte om att labradoren skulle ta sig an dem som sina egna.

– Vi var väldigt oroliga men Fred, en tioårig labrador, tog direkt hand om dem och har sett efter dem sedan dess, säger en ur personalen.

Han är omtänksam av naturen, enligt ägaren.
Foto: SWNS
Han är omtänksam av naturen, enligt ägaren.

Nu sover ankungarna med honom i hans korg. De har till och med fått sitta på hans rygg och så har de följt med honom i vattnet för att simma i slottets vallgrav. De har vägrat att lämna hans sida sedan han tog ansvaret och blev adoptivpappa.

Jeremy Goldsmith, som också är Freds ägare, hyllar sin hund för att vara mjuk och omtänksam av naturen.

– Fred har en underbar personlighet. De fullkomligt älskar honom, säger han till Daily Mail.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN