Fem år senare – nu är ”Batkid” fri från cancer

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

För fem år sedan fick San Francisco en egen liten superhjälte – ”Batkid”.

Det var cancersjuka Miles Scott som tog på sig superhjältedräkten och fick sin högsta önskan uppfylld.

Nu har det gått fem år och Miles är fri från cancern.

Minns ni hur San Francisco förvandlades till Gotham och en superhjälte svepte fram över stadens gator? Året var 2013 och den lille superhjälten hette Miles ”Batkid” Scott.

Miles var fem år gammal och kämpade mot leukemi. En diagnos han fick när han bara var 18 månader gammal.

Med hjälp av organisationen Make-A-Wish Foundation fick han leva sin superhjälte-dröm under en dag, något Make-A-Wish Foundation berättar om. I dag är Miles tio år gammal och han fortsätter vara en superhjälte.

– Efter att ha kämpat sin egen heroiska kamp med leukemi sedan han var ett år, besöker Miles sin onkolog en gång per år och har varit i eftergift från leukemi de senaste fem åren, berättar Make-A-Wish Foundation som gjort en uppföljning om Miles.

Batkid stoppade brott – blev hyllad av polisen

Under sin dag som San Franciscos yngsta superhjälte hade ”Batkid” fullt upp. Han fick stoppa en skurk som rånat ett bankvalv och hjälpa en kvinna som blivit fastbunden av en elaking.

Inte ens under sin lunch fick den lilla superhjälten vila. Då kom nämligen ett meddelande från stans polischef som bad om superhjältens hjälp för att stoppa ett pågående brott – någon försökte sno San Franciscos maskot Lou Seal.

1 av 4 | Foto: AP

”Batkid” lyckades stoppa brottet och blev tackad av polischefen. Och han fick komma till stadshuset där borgmästaren och tusentals imponerande och stöttande medborgare gav honom ett varmt välkomnande. En dag som den lilla superhjälten sent skulle glömma och som hela världens uppmärksammades om.

Cancersjuka Miles fick meddelande av Obama

USA:s dåvarande president Barack Obama tackade Miles för hans insatser på Twitter och flera medier berättade om hur den cancersjuka Miles fick sin dröm uppfylld.

Make-A-Wish Foundation, som är en ideell organisation, fick också flera bidrag efter historien om ”Batkid” spreds. Och Miles önskan som blev uppfylld blev senare även en dokumentär: ”Batkid begins”.

I dag är Miles tio år gammal och älskar forskning, robotar och att spela baseboll. Men han gillar även att hjälpa till på familjens gård. Och troligtvis är han fortfarande ganska förtjust i superhjältar.

Publicerad:

LÄS VIDARE