Julia, 11, utmanade brevbäraren på luffarschack: ”Fint”

Uppdaterad 2020-05-25 | Publicerad 2020-05-24

11-åriga Julia Hughes kom på ett genialt sätt att smittfritt umgås med sin brevbärare.

Varför inte ett parti luffarschack?

– Hon är så snäll som levererar vår post till oss varje dag, säger Julia till USA Today.

I USA har råder de sina invånare att stanna hemma under pandemin. Detta leder till att många känner sig rastlösa och uttråkade. 11-åriga Julia Hughes, i Ohio, är en av dem, skriver USA Today.

Då kom hon på en genial – och smittfri – idé. Den 30 april gick hon ut till familjens brevlåda och klistrade fast en lapp med en uppritad omgång luffarschack. På lappen stod det även ”O=du och X=jag”.

Julia brukar spela det tillsammans med sina vänner genom videosamtal. Hon bestämde sig för att spela med en ny kamrat – brevbäraren.

– Hon är så snäll som levererar vår post till oss varje dag, och jag tyckte att det skulle vara kul, säger hon till tidningen.

”Det får mig att le”

Brevbäraren LaTeasha Wright förstod först inte att hon blev utmanad.

– Jag såg pennan i brevlådan och log, men jag la bara in posten och åkte iväg, säger hon.

När Julia hörde att LaTeasha åkt, sprang hon genast för att lägga ett nytt drag. Men spelplanen var orörd. Nästa dag när familjen småpratade med brevbäraren fick hon klart för sig att det faktiskt var till henne.

– Det får mig att le, det är fint att veta att hon bryr sig. Varje dag när jag ritat mitt ”O” vinkar jag och ler ifall någon skulle kika genom fönstret, säger LaTeasha Wright.

Julia blev den första vinnaren, men hon har redan satt dit en ny lapp.

– Nu måste jag göra en liten poängtavla också, sa hon till sin pappa.

ANNONS