Här tågar Selga, 82, i prideparaden

Av: Babs Drougge

Publicerad:
Uppdaterad:

Selga Schröder, 82, slog en pling till barnbarnet Angelique och frågade om hon ville hänga med i prideparaden i Malmö.

Tillsammans gjorde de succé där de susade fram på cykel.

– Jag kommer att leva på det här länge, säger Selga Schröder.

”En väldigt glad gammal tant”. Så beskriver Angelique Schröder, 21, sin 82-åriga farmor Selga. Det var farmor som ringde upp 21-åringen och frågade om hon ville följa med i Malmö Prideparad, som gick av stapeln under söndagen.

– Det var helt annorlunda än jag hade föreställt mig, för det var första gången jag gick i Pride. Det var en upplevelse – väldigt kul och spännande, säger Selga Schröder.

Selga har länge varit engagerad i alla människors lika värde och tvekade inte en sekund när det ideella initiativet ”Cykling utan ålder” frågade om hon ville få cykelskjuts genom Prideparaden.

– Det ska inte vara någon skillnad, det är bara så. Jag tror att världen hade varit mycket bättre om det hade gått i den andan, och om respekten för andras liv och egendom hade fått vara kvar, säger Selga.

1 av 5 | Foto: Privat

Har vinkvällar på boendet

Att barnbarnet Angelique skulle med på färden var närmast en självklarhet. De två har en alldeles särskild relation.

– Jag brukar säga att hon är mer än en farmor för mig, hon är min bästa vän också. vi berättar allt för varandra och kan prata i flera timmar om allt möjligt. Vi har vinkvällar hemma hos henne på boendet och har en väldigt vänskaplig kontakt, säger Angelique.

De två gjorde succé under paraden, där de satt sida vid sida i cykelsätet.

– Det var väldigt många som kom fram och fotograferade och kramades. Jag blev jätteglad att folk brydde sig om en gammal tant på 82 år, säger Selga.

Bloggar om sin vardag

Att vara med på sociala medier är knappast främmande för Selga, som är aktiv på Facebook och driver en egen blogg.

– Hon är väldigt ung i sinnet. Jag brukar säga att hon är piggare i huvudet än vad jag själv är. En väldigt glad gammal tant, säger Angelique Schröder.

När den långa dagen började ta ut sin rätt på Angelique och vårdarna och de ideella cyklarna var det 82-åringen som fortsatt hade ångan uppe och ville stanna kvar till den avslutande allsången.

– Det betyder så otroligt mycket att få göra en sådan här tur. När man upplever något väldigt positivt så är det ju bra för hälsan också. Jag kommer att leva på det här länge nu, säger Selga Schröder.

Publicerad:

LÄS VIDARE