Här gör ekorren en Jean-Claude van Damme

Uppdaterad 2018-03-27 | Publicerad 2018-02-23

Annsofi Snitt Harlén från Torrvål i Orsa kikade ut från frukostfönstret och fick se en ekorre lyckas med van Dammes episka split känd från Volvoreklamen.

Den akrobatiska gnagaren gör nu succé på nätet.

Sedan Jean-Claude van Damme gjorde sin spektakulära split mellan två lastbilar i Volvos reklamfilm för fem år sedan har många gett sig på att utföra liknande stunter.

De otaliga Youtubeklipp där folk går ner i split mellan skottkärror, roddbåtar och vespor har nu fått hård konkurrens – av en ekorre i Orsa.

Annsofi Snitt Harlén satt vid frukostbordet när hon såg en av trädgårdens stamgäster sitta och mumsa fågelfrön i den akrobatiska ställningen.

– Jag tänkte på van Damme direkt när jag såg min lilla ekorre där ute, säger Annsofi Snitt Harlén.

Bilden som Annsofi tog har fått stor spridning på sociala medier, efter att hon lagt ut den i en fågelskådargrupp på Facebook. Den viga ekorren uppmärksammades först i DT.

– Det är jätteroligt. Inte kunde man väl tro det av en liten ekorre. Men han är ju jättesöt.

Här är Jean-Claude van Dammes episka split från Volvos reklamfilm.

Nära att inte få bilden

Men det var nära att det inte blev någon bild.

– Jag sprang och hämtade kameran och så var alla ekorrarna borta. Så jag fortsatte att dricka mitt kaffe och kika ut och då satt han där och splittade igen. Så då hann jag ta det där kortet.

Annsofie har hittills inte döpt ekorrarna som brukar göra henne sällskap utanför frukostfönstret, men den splittande filurens namn är nu givet.

– Han får väl heta van Damme nu då, säger Annsofi Snitt Harlén.

Aftonbladets korre-spondent söker Jean-Claude van Damme.

Följ Goda nyheter på Facebook