Hundarna firar jul – med späckat julbord

Uppdaterad 2019-11-04 | Publicerad 2018-12-12

Här står skinka, bacon, prinskorvar och Frolic-tårta på julbordet. Så har Mimmis hunddagis firat julen i över 20 år.

– Det blir som en personalfest, det är jättemysigt, säger Mimmi Moore.

Så här ser det ut när hundar firar jul. I alla fall på Mimmis hunddagis i Bromma. Mimmi Moore och hennes kollega Anna Waldenström dukar upp ett hundanpassat julbord på högtiden som de kallar lilljul. Skinka, bacon, prinskorvar, grisöron och Frolic-tårta med leverpastej är några av delikatesserna som står på menyn.

– Alla hundar kommer innan klockan tio och sedan får de äta tillsammans. Självklart under kontrollerade former så att ingen blir dålig, säger Mimmi Moore.

Visar upp sig på gator

Därefter är det dags för luciatåg för de uppklädda hundarna. Det blir ett varv i området där de visar upp sig för förskolor och pensionärer.

– Det blir som en personalfest, det är jättemysigt och hundarna är superstolta. De suger åt sig all uppmärksamhet. Alla som går i luciatåget tycker att de är snyggast i staden.

Lilljulen fortskrider sedan med julklappsutdelning. Alla hundar får då var sin klapp att ta med hem.

”Julen är viktigast”

Mimmi Moore öppnade hunddagiset som 19-åring för 21 år sedan. Lilljulen har varit ett koncept sedan dess.

– Jag har hållit på med det här i hela mitt liv och vi håller hårt på traditionerna. Julen är viktigast.

Tröttnar du inte?

– Nej, verkligen inte. Det är livskvalitet på hög nivå och ett bättre jobb kan man nog inte få. Jag går till jobbet varje dag och tycker att det är jättekul.

På lilljul medverkar ungefär 30 hundar. En vanlig dag har dagiset hand om 20 till 25 hundar men när det vankas julbord kommer tidigare gäster som nu flyttat från Bromma tillbaka.

ANNONS