Oliver fick svar om mystiska tjugolappen – tio år senare

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Oliver hittade en halv 20-lapp med ett meddelande för tio år sedan. Nu vet han vem som har andra halvan.

När Oliver, 21, var liten hittade han en trasig tjugolapp där det stod ”13/8-07 Träffas om 10 år vid dammen i Norrahammar kl 12.00”.

Nu, tio år senare vet han vem som skrev meddelandet, skriver Jönköpings-Posten.

”13/8-07 Träffas om 10 år vid dammen i Norrahammar kl 12.00”. Så stod det på en tjugolapp som Oliver Bergström hittade i Tenhult när han var tio år gammal.

– Mamma placerade den i en plastficka i en pärm på vinden och sedan har den kommit på tal några gånger under åren, säger han till Aftonbladet.

För ett år sedan tog han fram lappen och lade in datumet som en påminnelse i mobilen. Så i söndags, exakt tio år senare än datumet på lappen, satte sig Oliver i bilen för att ta sig till Norrahammar.

– Jag hade ju funderat mycket på vem det var jag skulle möta där. Jag hade funderat på om det var någon miljonär eller någon som hade kartan till en skatt.

Men trots att Oliver var på platsen långt innan det utsatta datumet var det ingen person som dök upp. Åtminstone inte den person som skrivit meddelandet på sedeln.

”Fel datum”

Oliver åkte hem, skrev ett inlägg på Facebook och hoppades att någon av hans vänner skulle veta vem som ägde den andra halvan av tjugolappen.

– Med facit i hand så var det många som ville hjälpa till.

Inlägget spreds som en löpeld, många spekulerade i om Oliver inte hade tagit fel på en siffra. Kunde det vara så att 7:an faktiskt var en 1:a?

Dagen efter medverkade Oliver i P4 Jönköping. En lyssnare vid namn Timo Nikula hörde Olivers berättelse på radion, det visade sig att han hade den andra halvan.

– De kopplade in oss både i ett samtal i radion och han berättade att lappen hade tillhört en god vän till honom som gått bort. Han nämnde också att den mannen hette Magnus Bergström, vilket är min morbror. Jag blev helt tagen.

”Över förväntan”

Nu har Oliver o Timo bestämt att de ska träffas och sätta ihop sedeln en gång för alla.

– Slutet ska bli som det var tänkt ändå. Det här har varit helt otroligt och alla mina förväntningar på att jag skulle hitta en skatt överträffades, säger han och tillägger:

– Förresten så var jag några år sen. Jag hade tagit fel på siffrorna. 7:an var egentligen en 1:a.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN