Här får pensionärerna äta lunch med skolbarnen

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Pensionärer bjuds in till att äta lunch tillsammans med elever på Färjestadens skola. Anledningen till den gemensamma lunchserveringen är för att bryta ensamhet och isolering som många pensionärer känner.

Det är Färjestadens skola på Öland som bjuder in pensionärerna till gemensam skollunch med eleverna. Initiativet är tänkt att göra miljön bättre i matsalen genom att blanda yngre och äldre lunchgäster. Just nu är det bara ett test som kommer att pågå under två veckor.

1 av 2 | Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Jag har haft medborgare som hört av sig om att det är ensamt och tråkigt vid luncher. För att bryta ensamhet och isolering så öppnar vi våra matsalar för våra äldre. Jag tycker det är väldigt bra att vi kan skapa mötesplatser över generationsgränser, säger Ann Willsund, kommunchef i Mörbylånga, till P4 Kalmar.

Äter samma lunch som eleverna

Vissa föräldrar har kritiserat beslutet och varit oroliga över att obehöriga personer kommer in på skolan. Men det menar Ann Willsund att de inte behöver oroa sig för eftersom pedagogerna är med och äter tillsammans med barnen, skriver kanalen.

Pensionärerna får samma mat som eleverna äter samt kaffe för 65 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN