Polisens fina gest – när han fick höra om Louis rädsla för poliser

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Treårige Loui Dinneke har sedan ett tag varit livrädd för poliser, vilket har hämmat honom i vardagen. Men efter fredagens besök på polisstationen kan hans rädsla vara som bortblåst.

– Som mamma som inte alls har vetat hur jag ska få ordning detta så var det en jättefin händelse, säger mamman Anna-Ida Dinneke.

Sedan ett tag tillbaka har treårige Loui Dinneke varit livrädd för poliser.

– Vad han än gjort så har han frågat om polisen kommer. När han slängt äppelskrutt i marken har han frågat om polisen kommer. Och har man varit ute och cyklat och sagt att han inte får cykla på ett visst ställe har han frågat om polisen kommer om han cyklar där. Han har trott att polisen kommer oavsett vad det är för fel man gör, säger mamman Anna-Ida Dinneke från Sölvesborg.

Hon och hennes man har försökt att jobba med hans rädsla, men inget har hjälpt, något även Expressen skrivit om. De har inte kunnat förstå var rädslan kommer ifrån – för han har aldrig varit med om något ingripande av polisen.

– Vi har spekulerat i om det är för att han kollat mycket på Pippi Långstrump med Kling och Klang.

Louis rädsla har hämmat honom.

–Det blev problem med förskolan. Till sist kunde han inte vara där. Han blev jätteosäker och ville inte dit, för han trodde att polisen skulle komma dit och hämta honom, säger hon och fortsätter:

– Det har varit ett bekymmer här hemma. Han har inte vågat göra något eller vara någonstans utan mig eller hans pappa. Han har inte heller vågat sova själv, han har varit jätteängslig över detta.

1 av 3 | Foto: Privat
Loui, 3, har varit rädd för poliser ett bra tag.

Men i fredags kom förhoppningsvis förändringen. Anna-Ida  fick med sig Loui till polisstationen där hans lillasyster skulle ansöka om nytt pass.

– Det var poliser där men ingen i uniform, så dem var han inte rädd för.

När de var klara kikade han på polisens fordon utanför stationen. Och en polis som överhörde om Louis rädsla erbjöd honom att kika närmare på fordonen. Vilket Loui, efter lite tvekan, gick med på då han är väldigt motorintresserad.

– Han var helt salig . Sen kom en uniformsklädd polis som pratade med honom. Innan vi gick fick han lova dem att inte vara rädd för polisen längre.

Redan nu, två dagar senare, kan föräldrarna se en förändring. Loui vill nu bli en brandman som kör polismotorcykel.

– Han har sagt att han inte ska vara rädd längre och att de var snälla. Han känns tryggare och frågar inte alls lika mycket.

Anna-Ida är tacksam över polisens agerande.

– Som mamma som inte alls har vetat hur jag ska få ordning detta så var det en jättefin händelse. Det var inget jag räknat med, det kom så spontant. Det var en jättefin gest.

Följ Goda nyheter på Facebook

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN