Nu är de här – Apples nya emojis

Uppdaterad 2016-09-15 | Publicerad 2016-09-14

IOS 10 har nu anlänt och med uppdateringen kommer nu nya emojis – och där finns bland annat en hbtq-flagga och ensamstående föräldrar, skriver Emojipedia.

Med uppdateringen av Apples operativsystem IOS kommer en lång rad nya emojis – här är ett urval av dem.

1. Kvinnor med jobb

Som Aftonbladet skrivit om tidigare har Google redan infört arbetande kvinnor – och nu är det Apples tur. I den nya uppdateringen finns kvinnliga poliser, byggarbetare och detektiver. Dessutom stödjer aktivitets-emojisarna nu även olika hudfärger, precis som de vanliga har gjort sedan en tidigare uppdatering.

2. Män på salong

I IOS 10 får även män gå på salong, säga "nej tack" och räcka upp handen. Dessutom kan man nu välja en manlig version av "tjejer med kaninöron".

3. Familjer med ensamstående föräldrar

Sedan tidigare har man kunnat välja mellan par i olika konstellationer med barn. Men nu kan man även välja både kvinnliga och manliga ensamstående föräldrar. Dessa kan dock ännu inte ha olika hudtoner utan alla är neutralt gula.

4. Regnbågsflagga

Äntligen kan den som vill nu även skicka iväg en regnbågsflagga.

5. Ny design

Även de vanliga emoji-figuererna har genomgått en smärre make-over. De är nu skarpare, mer detaljerade och lite mindre glansiga än tidigare. Personerna ser nu lite mer verklighetstrogna ut.

Det är inte första gången utseendet görs om utan det har uppdaterats kontinuerligt när de nya versionerna av operativsystemet släppts.

6. Omdiskuterade leende-emojin äntligen fixad

Om det är något som bidragit till förvirring när man skickat emojis mellan olika operativsystem så är det den, så kallade, "grinning face"-emojin. Den har sett så olika ut på olika enheter att det har varit svårt att förstå. Det som tydligt var en väldigt glad gubbe på Android såg ut som en oroad gubbe på IOS. Men nu är det åtgärdad – och oroa er inte, den oroliga gubben finns kvar men som en ny, egen emoji.

7. Första emojin med skägg

Man med turban-emojin blir även den allra första emojin med skägg och fler är säkert att vänta.

Följ ämnen i artikeln