Här hänger klassnallen Hugo-Berit med Stefan Löfven

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Klassnallen Hugo-Berit har rest riket runt sedan den skickades ut på äventyr av klass 2A på Ängdala skolor förra terminen. Senast hängde Hugo-Berit med Stefan Löfven till Finland och träffade premiärminister.

– Eleverna trodde ju inte det var sant, säger läraren Sofia Wallin.

När årskurs 2 på Ängdala skola i Vellinge kommun läste om hur eleverna i den fiktiva boken ”Diamantjakten” skickade ut en nalle i världen ville de göra samma sak.

Det blev nallen Hugo-Berit som fick åka ut med en lapp med informationen: ”Hej! Min klass har skickat ut mig på uppdrag i världen. Om ni hittar mig, ta med mig på något roligt. Ni får gärna skicka bilder också. Sätt mig gärna någonstans där någon annan hittar mig” står det bland annat.

Under sin borta har nallen bland annat hunnit med att se artisten Timbuktu uppträda och varit höstmarknad i Småland.

– Det har varit många människor som tagit sig tiden att ge oss inblick i deras liv och det har gett oss och eleverna ny kunskap och erfarenhet, säger läraren Sofia Wallin.

Firade jul i Tomteland

Under hela höstterminen var Hugo-Berit på lite olika ställen. Sedan gick det tre månader utan någon som helst kontakt.

– Vi trodde ju då att någon kastat den i någon soptunna och att den var försvunnen.

Men det visade sig att den lilla nallen var en bit utanför Mora och firade jul med ”Trollkungen” på sagolandet Tomteland.

– Det tyckte eleverna var superroligt.

1 av 9 | Foto: Facebook
Här hänger klassnallen med Stefan Löfven.

Träffade statsministern

Det största var nog dock när statsministern Stefan Löfvens pressekreterare såg nallen och tog med sig den till regeringskansliet.

– Eleverna trodde ju inte det var sant. Kvällen efter när Stefan Löfven själv la upp bilden på sitt konto förstod de att det var på riktigt. ”Kommer vi vara med på Lilla Aktuellt nu? ” frågade dem.

Hugo-Berit fick följa med statsministern till Helsingfors för att träffa Finlands premiärminister, något klassen aldrig hade kunnat ana skulle ske.

– Under ett temaarbete om valet i höstas skrev barnen brev till honom. Så det var riktigt häftigt för dem att Hugo-Berit kommit dit och att statsministern själv delade bilden, säger Sofia.

Vad som blir Hugo-Berits nästa stopp väntar eleverna och läraren Sofia spänt på att se.

– Det känns riktigt roligt att det finns så fina människor där ute som faktiskt sett nallen och hjälpt den vidare. Det ger en lite hopp om att det är en god värld där ute.

Publicerad: