Färdiga matkassar till dörren? Aldrig i livet!

Det är en supertrend att prenumerera på matkassar som packats efter någon annans idé om bra råvaror och levereras hem med någon annans uppfattning om hur maten ska tillagas.

Är ni inte kloka?

Vi kan leka med tanken att samma koncept gällde för kläder. För visst skulle det vara skönt att slippa gå med kinkiga barn i affären för att skaffa något att skyla dem och sig själv med?

Ro hit en kasse plagg lagom för en familj på fyra, liksom.

Jag är definitivt den första att välkomna lösningar som underlättar vardagen för i synnerhet småbarnsföräldrar men jag kan inte gå med på att det är en bra sak att ge upp sin egen makt över maten.

Det är en väldigt märklig sak att i ännu högre grad överlåta till andra att styra över vår mat och ta ännu ett steg längre bort från ursprunget.

Vi är visserligen prisgivna till utbudet i butikerna men så länge vi handlar själva kan vi i alla fall studera varorna och ha en uppfattning om pris och ­kvalitet.

Att låta någon annan att välja ut bananerna, köttbiten, fiskfilén och dessutom kombinera ihop dem till en måltid är ju som

att döma sig själv till evigt liv

i skolmatbespisningen.

Och vad man meddelar sina barn är att mat inte är viktigt och deras smakpreferenser

ännu oviktigare.

Det finns också något lätt översittaraktigt i tonen hos matkasseleverantörerna. De missar inte en chans att poängtera att deras matkassar minsann är näringsberäknade av dietister och att familjerna kommer att äta sundare och bättre.

Kan det trummas in effektivare att vi arma stackare inte längre kan betros med att sköta vårt eget middagsbord?

Följ ämnen i artikeln