Här finns Uppsalas billigaste matkasse

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PRO/Anneli Nygårds

Uppsalas billigaste matkasse finns på – ICA Maxi i Gnista.

Det är PRO, som varje år genomför sin stora matprisundersökning, som ligger bakom siffrorna.

PRO:s stora matprisundersökning genomfördes den 6 november 2019, och den visar fortsatt på stora skillnader i pris beroende på var maten köps. Skillnaden mellan den billigaste och dyraste matkassen i landet är hela 39 procent.

I Uppsala är det ICA Maxi i Gnista som har den billigaste matkassen som kostar 731 kronor. På andra och tredje plats hamnar två Willys-butiker. På Willys i Gränby kostar en matkasse 750 kronor och i Stenhagen 758 kronor.

Bland de mindre butikerna är det ICA Supermarket Samköp och Tunabackar som är billigast med 790 kronor, följt av ICA Supermarket Torgkassen med 797 kronor.

Priserna skiljer även vid handling på nätet

Även vid handling på nätet skiljer matpriserna sig åt och beror på var man bor, något som också påverkar möjligheten till hemleverans. De allra flesta äldre föredrar fortfarande att handla mat i fysiska butiker.

Här finns landets billigaste matkasse

Allra billigaste matkassen finns i Halmstad, och precis som i Uppsala, är det en ICA Maxi-butik som är billigast. Nämligen Maxi ICA stormarknad Flygstaden där en matkasse kostar 688 kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE