Jag hatar hatet mot Stefan Löfven

Publicerad 2021-07-01

Det pratas ofta om den vuxne i rummet. Det låter så himla avundsvärt, mycket bättre än att vara den snygga i rummet. Snygg försvinner, vuxen består.

Jag önskar tillexempel att jag själv skulle vara hon. Där står Malin och är den vuxne i rummet. Men jag är nog inte ens den vuxne i rummet när jag umgås med mina barn. Och det är ju bra, att de är så vettiga menar jag. Det kanske var den vuxne i rummet som fostrade dem så?

Ulf Kristersson, visst känns det som om han har använt uttrycket så frekvent att det börjat låta som om han myntade det?

Ulf Kristersson vill vara den vuxne i rummet tusen. Har det någonsin funnits någon som så gärna vill vara statsminister med så usla förutsättningar?

I en seriestrip från förr i tiden läste jag om hustrun som sa om sin mans lystna blickar efter unga tjejer ”Äh, hunden springer efter postbilen också men han har ju ingen aning om vad han ska göra när han hinner ifatt den.”

Sånt minns jag. Jag kan aldrig bli statsminister.

Stefan Löfven.

Stefan Löfven är det mest vuxna vi har haft i regeringsrummet. Och jag hatar hatet mot honom.

Har han bett om att tvingas hantera en helt omöjlig ekvation? Är det hans fel att blockpolitiken är över, att en femtedel av svenskarna tycker att allt är bögarna och invandrarnas och kvinnornas fel? Tror ni inte att Stefan Löfven skulle vilja ha en helt vanlig regering med mysiga saker som övervägande majoritet och samma syn på sakpolitiken? Tror ni inte att han skulle vilja tillsätta ministrar som delar hans ideologi?

Stefan har tagit så otroligt mycket skit och aldrig, inte en enda gång har han gjort det som alla vi barn i rummet skulle gjort redan vecka ett av januariavtalet.

MEN LÖS DET SJÄLVA DÅ PISSPOTTOR, NU KVITTAR JAG UT DEN DÄR INBJUDAN JAG FICK FRÅN JONAS SJÖSTEDT, VI SKA ÄTA FLÄSKPANNKAKA I EN STUGA, HA DET SÅ ROLIGT.

Istället står han där, så lugn och så allvarlig, tänker säkert mörka tankar, men låter dem rinna av när Ebba Busch använder ord som mygel medan hon skjuter misstroendeskarpt mot den tåligaste vi haft.

Jag är inte socialdemokrat, jag är ingenting, jag är inte ens vuxen.

Men jag är den ledsna i rummet när det står klart att hela havet stormar och att den som varit den vuxne i rummet fick lämna det.
Avvaktar otåligt del två.
Nu går jag på barrunda i väntan på talmansrunda.