Kom ihåg att hon bara ser dig som ett sexigt lik

”Nu tror jag i och för sig inte att vi kommer bli invaderade men lika bra att måla fan på väggen så att man är beredd.”

Precis som alla andra sitter jag mest och oroar mig för totalförsvaret. 

Varför har inte kommunerna underhållit Hesa Fredrik, vilka skyddsrum är fortfarande fungerande, kommer jag att kallas in och bör man bunkra? 

Efter mycket grunnande har jag kommit fram till följande svar: naivitet samt lättja, ett under Cirkus och ett under Solliden på Skansen, i Malmö vet jag inte men jag har bestämt att jag kommer tillbringa min tid i Stockholm under den eventuella invasionen eftersom Mamma har kakelugn, tydligen men till vilken nytta samt ja men orka. 

 

Nu tror jag i och för sig inte att vi kommer bli invaderade men lika bra att måla fan på väggen så att man är beredd. I mina funderingar om totalförsvaret så tror jag att jag har lyckats lokalisera vår akilleshäl. Och det är inte en liten häl det. Närmare bestämt så rör det sig om ungefär 50 procent av befolkningen.

Kvinnorna.

Jag utgår ifrån de kvinnor jag har i min närhet men kommer alltså ta dem som underlag för att dra alla kvinnor i Sverige över en kam. 

 

De har varit påtagligt nerviga. Vilket inte bådar gott inför en situation som kräver att man håller huvudet kallt. En av dem deklarerade högt och inför en mängd barn inom hörhåll att kärnvapenkriget i princip redan var här. Sen tittade hon mig i ögonen och sa: Så vad är din plan?

Nu hade jag ingen plan för att tackla ett globalt kärnvapenkrig, till mitt försvar var klockan 07.57 och jag hade ännu inte hunnit dricka kaffe. Det ska väl i och för sig sägas att om det hade varit tidig eftermiddag med koffein i kroppen så hade jag inte heller haft en plan.

Till svar började jag därför stamma nåt obegripligt, ett stammande hon snart avbröt med att säga: Köp ett hus i Norrland, nu! Då jag inte gillade tonen sa jag att om hon var så övertygad om att det skulle bli kärnvapenkrig så kunde väl hon köpa ett hus i Norrland. 

 

Det hade hon gärna gjort, replikerade hon, men tyvärr hade hon precis lagt alla sina pengar på en nyss inköpt rosenspaljé. Om detta innebär att rosenspaljéer är väldigt dyra eller om hus i Norrland är väldigt billiga får jag be att återkomma om. 

En annan kvinna i min närhet ringer ständigt och under dygnets alla timmar och tror sig vara utsatt för bombningar. Det har hittills visat sig vara: ett fyrverkeri, en granne som gått i trappan och en i och för sig okänd duns. 

Ytterligare en av min kvinnor kan inte sova och sitter hela kvällarna och vevar upp sin nyligen införskaffade nödradio utifall att. 

Jag tycker mig också då och då få pikar av dem om att jag ännu inte har anmält mig till hemvärnet, något de dock själva inte har. Lite konstigt va? Känns en aningen ojämlikt och osolidariskt, inte sant? 

 

Vilket för mig till det värsta med dem. Det verkar som att deras sexlust har ökat. Lite mellan raderna har det framkommit att kriget funkar som ett slags morbid afrodisiaka på dem.

Tydligen pågår det ett roleplay i deras huvuden, ett roleplay vare sig jag eller deras partners varit införstådda i, som går ut på att kriget snart kommer och att vi män kommer kämpa och till sist dö i striderna. Det obehagliga med detta är att det är vår död som de går i gång på – inte deras egen då de själva tydligen vid det laget har flytt och enligt uppgifter ”befinner sig på Lanzarote”. 

 

Så nästa gång din fru, flickvän eller plötsligt lidelsefulla tjejkompis tittar förföriskt på dig så kom ihåg att de bara ser dig som ett sexigt lik.

Följ ämnen i artikeln