Mejla

Malin Wollin

Sätt dig och sola framför garaget, Isabella!

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: INSTAGRAM
Bilden som startade raseriet.

Jag minns min mamma och min moster i solen.

Det är min barndoms mars månad och de sitter vid pappas garage.

Pappa har en ful garagedörr som är av vikbar sort. Till på köpet bajsbrun. Snacka om att ställa till det för sin husfasads estetik.

Mamma Anita och moster Eva sitter på varsin utsläpad köksstol och lutar sig mot den mörka ytan som suger åt sig värmen och nästan bränns.

Mellan sig har de en termos kaffe, smörgåsar och lite hembakade kakor. Små ljusa kakor med rosa kant bakade alltid moster, jag har glömt vad de heter, men vi kallade dem alltid sandkakor.

Vi sprang fram och tillbaka och tiggde kakor tills ”råttet var mågat” som mamma sa i den bestörta förargelsen över att ha så otacksamma barn.

Jag såg de vuxna kvinnorna, som för mig bara var två livegna mammor och ingenting annat. Jag såg på dem där de satt med huvudena lutade lätt bakåt så att solen skulle fräsa lite på den februarivita geléhuden. Jag stannade upp och tyckte synd om dem.

Var det allt livet blev för dem? Tråkiga mackor vid garaget.

Herrgud så vidrigt att bli vuxen, minns jag att jag tänkte.

Så fruktansvärt tråkigt liv de måste leva om de tycker att det där är kul.

 

Jag undrar om Isabella Löwengrip har suttit mot en garagedörr någon gång?

Jag undrar om hon vet att det nästan är bättre än en strand i Dubai?

Isabella Löwengrip kritiserades för sitt flygande, förklarade att hon skulle ”gröntvätta” sin verksamhet och se över alla delar av företaget.

Sen tog hon helg i Doha, Qatar.

Det tar sex timmar att flyga till Qatar. Men först ska man packa, köpa dyra biljetter, ta sig till Arlanda, checka in och vänta och flyga och få torr hy i kabinen, landa med lock för öronen, vänta på väskan, ta taxi till hotellet, sitta en stund på toaletten (eftersom flygningar leder till förstoppning)

Sen ska man klä sig i bikini, ta en vacker bild med det högra benet framför det andra och så är det dags att åka hem igen.

Isabella, du har ett stort fint hus. Säkert har du ett garage, du kanske till och med har ett dubbelt!

Brygg en termos franskrost, köp lite miljonbröd från det där Fabrique som Vasastan-kändisarna gillar, bred tjocka lager Bregott och njut!

Jag vet att du och många andra vill ha solen, och den finns där. Den finns i Qatar och den finns vid min pappas garage. Den är gratis, den är demokratisk, den är ekocertifierad.

 

Jag är fyrtio år och jag har blivit min mamma och min moster.

Jag drar ut min köksstol och sätter mig på altanen.

Jag har en kopp kaffe och lördagens stora korsord.

Jag är den lyckligaste livegna kvinnan i sydöstra Småland.

Prova Isabella!Sug och svälj

Läser i Svenska Dagbladet om koldioxiddammsugaren på Island och nu är det allt jag kan tänka på.

Sug och sälj

Jag bestämde mig för att köpa en sladdlös dammsugare eftersom de ”suger lika bra som en vanlig dammsugare”. Nu är de där 1 700 kronorna allt jag kan tänka på.

Av: Malin Wollin

Publicerad:

LÄS VIDARE