Just nu kanske inte är rätt tid att dricka igen

Lena Ph och Per Holknekt ska skiljas. Priset kan bli högt.

Holknekt ställde upp i en intervju i Svenska Dagbladet som publicerades i söndags och som nog fick många av rynka pannan över morgonkaffet. Han berättade öppet om att han efter många år som nykter alkoholist tagit beslutet att börja dricka igen.

Vill man vara krass kan man ju bara spekulera i hur många återfall som inspireras av den intervjun. Å andra sidan, det är hans liv, han gör med det vad han vill, det finns ingen universell lag för hur före detta alkisar ska bete sig. Problemet är att det lät för bra för att vara sant, som om han övertalade sig själv via den där intervjun.

På frågan om han inte är orolig att falla tillbaka i sitt gamla missbruk lägger han ut texten om hur han älskar att ta ett glas vin med Lena Ph och att frun vaktar honom och kommer att slänga Holknekt genom Humlegårdsparken i Stockholm om han inte sköter sig.

Nåväl, någon dag senare kastade hon honom över Humlegårdsparken, via Facebook.

Hon skrev: ”Det har upp­dagats att per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför ingen annan ­utväg än skilsmässa.”  Lena Ph valde att kasta det där feta hundbenet som hon visste skulle nå medierna, ”brutit mot löftena”. Var jag deras vän skulle jag råda att stänga dörren igen, innan det är för sent. Stäng och släng nyckeln. Hämnas inte via medierna på varandra, även om det är underhållande för oss vanligt dödliga. Ni har barn. Och du Per, just nu är kanske inte världens bästa tidpunkt att testa det där med att vara drickande alkoholist.

För övrigt bara måste jag säga något om debatten kring att Daniel Nannskog skulle köra över Johanna Frändén när de kommenterar och analyserar EM-fotbollen i SVT.

Nannskog är klyschan av en sportsnubbe som pratar på inandning och tar stor plats, visst, men jag tycker att han är härlig. Frändén är lite mer analytisk och nördig, så som vi också är vana att se män annars. Framför­allt tar hon inte alls på sig rollen som tv-flygvärdinna.

Det enda värre än att bli överkörd är när folk tror att man är överkörd och ska dra sin lans för en. Frändén är en vuxen kvinna, jag är säker på att hon kan bryta in om hon vill. Det har hon dessutom betalt för att klara.

Följ ämnen i artikeln