Låt världen få ha kvar sin Elizabeth ett tag till

Buckingham Palace pressmeddelande om drottning Elizabeths hälsa är djupt oroande. Nyheten i sig förvånar antagligen inte någon, drottningen är 96 år gammal och har kämpat med dålig hälsa en tid.

Nej britternas och världens oro handlar om något annat. Den handlar om kärlek och respekt. Vi pratar om en människa som dedikerat hela sitt liv till att tjäna ett land och ett folk. Hennes lojalitet mot Storbritannien och Samväldet är exceptionell.

Varje beslut hon tar, varje besök hon planerar, varje steg hon tar handlar om Storbritanniens bästa.

Lojaliteten ärvde Elizabeth av sin pappa George VI. Han tog över tronen när hans bror Edvard VIII abdikerade för kärlekens skull.

För att undvika en konstitutionell kris bestämde sig George VI för att aldrig svika britterna. Aldrig.

När bomberna föll över London under andra världskriget stannade han kvar i staden tillsammans med sin familj. Hans dotter insåg att ansvaret för monarkins fortlevnad var större än personliga önskningar och val.

Drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeth är en symbol för det gamla och det nya Storbritannien – en enande kraft i en värld med djupa klyftor.

Sedan hon kröntes till drottning 1953 har hon upplevt Berlinmurens fall, kalla kriget, den digitala revolutionen, krig, skandaler och glädjestunder. Det är ett stycke imponerande historia.

Är detta början på slutet på en era?

Britterna håller andan. Drottningens son prins Charles har inte samma air av respekt och lojalitet omkring sig. Trots att han passerat 70 år kan han av naturliga skäl inte mäta sig med sin mamma.

Drottningen är barn av en helt annan tid, kärleken till henne är så fast grundlagd i britternas hjärtan att han aldrig kan få tillgång till samma pulserande kammare.

Den dag hon inte finns med oss måste prinsen skapa ett nytt sätt att vara britternas monark. I ett digitalt tidevarv, i en värld i snabb förändring krävs något nytt.

Men just i denna stund handlar allt om drottningen. Låt världen få ha kvar sin Elizabeth II ett tag till.