Det står en sea angel vid foten av min säng

Rovsimsnäcka, eller ”Sea angel”.

Det började som en skakning på övre däck. Den där metalliska huvudvärken som man beskriver som metallisk utan att veta hur man menar, än mindre vilken metall som avses. En huvudvärk är sällan guld, möjligen mässing som slås mot mässing.

Det slutade med att jag skakade i hela kroppen, klockan var 01:30 och jag hade 39,5 trots att jag hade ätit febernedsättande. Jag är inte tapper, jag gör allt för dramatisk effekt. Ingen får tro att jag kanske är lite mindre sjuk än jag är. 

Hur är det nu, när blir feber farlig? Och hur rädd jag nu är så vågar jag inte överdosera Ipren. Visste ni förresten att dygnsdosen för Ipren är tre tabletter? Jag trodde att det var tre stycken var tredje timme. Min syster säger att jag ska blanda paracetamol och ibuprofen trots att det står på förpackningen att man inte får blanda. Är det bara jag som lyssnar på regler? 

Joachim ger mig lösgodis i en liten skål men plockar inte ut mina favoriter. Så han gav kärlek men med den kärleken kom gröna grodor. Vilka är ni som väljer gröna grodor vid en vägg av sorter, mejla mig. 

Dag två frågar jag Joachim om jag kan få mer lösgodis. Han ser att jag inte har ätit upp godiset jag fick dagen innan och säger nej. 

”Ingen annan kan ju äta upp det godiset nu när du har pillat på det med dina sjuka fingrar.”

”Och dessutom råkade jag kasta ett snorpapper i skålen”, säger jag till hans rygg när han lämnar sovrummet och nu blir det då rakt inga nya bitar. Vingummi hjälper den som är sjuk. De röda bitarna har bättre effekt än Alvedon. Men han vill väl helt enkelt inte att jag ska klara mig. 

Sprid min aska i havet och så vidare. 

Jag vill inte vara så här. 

Patetisk.

På den tredje dagen läser jag om sea angels. Rovsimsnäckor, eller vingfotingar, är en grupp simsnäckor som har en spolformig kropp och ett tydligt avsatt huvud. 

Det står en sea angel vid foten av min säng när jag svettas under två tecken men fryser om händerna. Det svävar en spolformig ängel av genomskinligt med ett tydligt avsatt huvud. 

På den fjärde dagen läser jag om kungen, på tal om tydligt avsatt huvud.

Jag är förstås fånig som tror att influensan ska ta mig, men jag är inte arg för sådant som hände för över fyrtio år sedan. 

Mår bättre. 

Prins Harry är också ett tydligt avsatt huvud. Han avsatte sig själv och snart kommer hans bok som verkar handla om krig, kokain och knull. 

En tant låg med den unga Harry på en äng bakom en pub. 

Feberyrar jag? 

När jag vaknar så låg Harry med en tjej i sin egen ålder i hennes tonårssäng, Sverige är en republik och min temp är 37,2. 

En sea angel vakar över mitt huvud. 

Den har ett tydligt avsatt huvud men viskar i mitt öra att allt ska bli bra.