Man kan inte se orolig och häpen ut över att det är en himla röra

”Vad har Kristersson – förutom att han är smal – rätt att se så stolt ut över?”

I en tid av politisk polarisering och oro där känslorna svallar tror jag mig kanske vara den enda i hela Sverige som kan lägga en sval och svalkande hand på vårt lands febriga panna. 

Omstänldigt skrivet. Och lite för blommigt. Men jag innehar en position som faktiskt gör att det då och då antagligen bara är jag som kan vara helt och hållet neutral. 

Jag är nämligen en anställd medarbetare på Sveriges Radio och vi får inte ha partipolitiska sympatier! Det finns väl massa anställda på Sveriges Radio, säger ni, och jo, det stämmer men jag är också okunnig när det kommer till politik och den kombinationen skapar mitt unikum. ”Det finns väl massa anställda och politiskt okunn…”, jo jo ja ja. ”Är du ens anställd på Sveriges Ra…”, har varit men nu går vi vidare.

 

För det första. Ja, det är kaosigt just nu men det var det väl i de senaste två valen också? Man kan ju inte se orolig och häpen ut över att det är en himla röra nu om det även tidigare varit det. Det hade snarare varit lite konstigt med ordning och reda, för var i helvete kom den ifrån? 

För det andra. Jag vet att många är rädda för fascismen. I min familj sitter de nu och raderar alla dom fascistkritiska Facebook-kommentarer de skrivit i ett lönlöst försök att inte bli uppspårade av den nya regeringen för att sen föras ut i gryningen och få nackskott. Inget försvinner från internet, skriker jag över deras axlar där de sitter och raderar och raderar. Men jag säger också att de nog inte behöver oroa sig och att jag finner deras handlande en aning ryggradslöst. Jag oroar mig också för Orbán-fasoner men dödspatrullerna tror jag dröjer ett tag. 

För det tredje. Är högern verkligen så säkra på att de kommer regera? Tycker det är lite tidigt att ropa hej. En ångestfylld liberal eller en sverigedemokrat som ballar ur och goes wild – och allt faller.

För det fjärde. Vad har Kristersson – förutom att han är smal – rätt att se så stolt ut över?

 

För det femte. Vem i hela friden vill regera i denna shitshow som är vår nutid?

För det sjätte. Om man nu ogillar SD, och här lägger jag ingen värdering, kom ihåg att jag är före detta anställd på SR och därmed totalt objektiv. Samt själv, med handen på hjärtat, lite sådär smårasistisk, vad det nu har med saken att göra, då borde man väl lägga mer ansvar för deras framgångar på Moderaterna va? För säga vad man vill om soporna i Socialdemokraterna men som de har hållit pli på kommunisterna! Då får väl Moderaterna göra samma sak med sin svans.

För det sjunde. Det är kul med sossar som inte sitter vid makten för de ser så förvånade ut. De tycker det är lika märkligt varje gång det händer. Näpet häpna.

För det åttonde. Var inte sjukvården den största valfrågan? Hörde inte ett ord om den.

För det nionde. Det är för tradigt med krönikor i listform.

 

Och så för det tionde!!!!!! Kul ändå att Folkpartiet, som jag kallar dem, blev kvar. Det hade känts konstigt med en riksdag utan de där vad de nu är.