Uppgifter: Spädbarn svårt skadat – föräldrarna anhållna

Publicerad 2022-07-25

Arkivbild.

Ett spädbarn i en ort i Södermanlands län är ”mycket allvarligt skadat”.

Föräldrarna är anhållna misstänkta för brott, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det är mycket oklarheter i ärendet, säger Björn Öberg på polisen.

Räddningspådraget larmades till en bostad i en ort i Södermanlands län på måndagsmorgonen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fördes ett spädbarn akut till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Det är en person med väldigt allvarliga skador. Ärendet kom in till oss strax efter klockan 07. Det var sjukvården som hörde av sig till oss i och med att de varit där och upplevde att det kunde vara så att polisen behövde titta på det här, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Brottsutredning startad

Polisen ska ha inlett en förundersökning och gripit båda föräldrarna, enligt Aftonbladets uppgifter. Senare på eftermiddagen bekräftade polisen att två personer anhållits för synnerligen grov misshandel.

– Jag vet inte på vilken misstankegrad det är, säger Johnny Gustavsson, polispresstalesperson.

Åklagaren som leder utredningen är också mycket förtegen.

– Med hänsyn till förundersökningssekretess och ärendets karaktär har jag inga kommentar. Jag är till och med förhindrad att kommentera. Det är locket på. Polis och åklagare kommer nu fokusera på att vidta utredningsåtgärder, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Polisen har haft en insats vid bostaden där barnet i morse fördes till sjukhus i från. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker har i flera timmar arbetat på adressen.

– Det är lite oklart läge just nu och därför är vi återhållsamma med information. Det behöver klarna och vi utreder omständigheterna, säger Björn Öberg.

Följ ämnen i artikeln