Kaj Linna begär förflyttning

Av: Anders Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DN TT NYHETSBYR?N

Livstidsdömde Kaj Linna begär förflyttning till en anstalt med lägre säkerhet sedan han beviljats resning av Högsta domstolen.

Kaj Linna, 54, är för närvarande intagen på Norrtäljeanstalten. Via sitt ombud begär han att få bli flyttad till Kalmar, antingen till häktet eller anstalten där. Det är av stor vikt, framhåller han, att han har närhet till sin advokat, Thomas Magnusson, som är baserad i Kalmar. Dessutom har han där närmare till sina anhöriga.

Kaj Linna beviljades resning av Högsta domstolen strax före nyår gällande det mord i Kalamark som han 2004 dömdes till livstids fängelse för. Bland annat har det visat sig att huvudvittnet ljugit.

”Det finns därför mot bakgrund av vad som har kommit fram synnerliga skäl att på nytt pröva frågan om den dömde mannen har begått brotten”, skrev HD i ett pressmeddelande.

Lägre säkerhet

Via sitt ombud begär Kaj Linna nu att den riskbedömning som ligger till grund för hans nuvarande placering på en riksanstalt med hög säkerhetsklass och med stora restriktioner omgående rivs upp.

Målet kommer att tas om framöver i Hovrätten för Övre Norrland.

Publicerad:

LÄS VIDARE