Polisens släpper bilder från bingorånet

Publicerad 2016-09-07

Två personer rånade i slutet av juli Bingohallen i Högdalen i södra Stockholm. Maskerade och med pistoler i händerna tvingade de personalen att lämna ut runt 100.000 kronor i kontanter. Nu behöver poliser allmänhetens hjälp att identifiera rånarna.

Klockan är 10:30 på morgonen den 28 juli när två män kliver in på Biongohallen i Högdalen. Framför övervakningskameran maskerar de sig och drar fram sina vapen och inleder ett brutalt rån.

– Man tvingar personalen att ge de en hel del kontanter. Man uppträder väldigt hotfullt och därför är vi väldigt angelägna i att få tag i dem, säger Lars Byström, presstalesperson polisen i Stockholm.

Lämnade till fots

På övervakningbilder ser man hur en av gärningsmännen är kvar i Bingohallen, samtidigt som den andra gärningsmannen tvingar med sig personalen till kassaskåpet. Sammanlagt lyckas gärningsmännen kommer över runt 100.000 kronor i kontanter innan de lämnar bingohallen till fots. Här tar polisens spår slut, trots en stor sökinsats på plats.

– Vi hade väl vissa riktningar men tyvärr gav det ingenting, säger Lars Byström.

En person misstänkt för rånet

Två personer har varit misstänkta under utredningens gång. En är fortfarande misstänkt medan den andra är avskriven. Polisen släpper nu övervakningsbilder från rånet och hoppas få in fler vittnesuppgifter och iakttagelser från händelsen. Dessutom vill de ha allmänhetens hjälp att identifiera en av gärningsmännen.

– Vi vill ju självklart få in identitet på de här personerna så vi har en möjlighet att lagföra dem för det de har gjort. Det är trots allt ett grovt brott att hota och råna som de har gjort, säger Lars Byström.

Känner du igen gärningsmannen eller har du andra uppgifter som kan hjälpa polisen vidare i utredningen? Hör då av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på tips@brottscentralen.se.

Följ ämnen i artikeln