Rånmördaren misshandlade dubbelmördaren med stekpanna

Publicerad:

KRIM

Reza Almasi Bardemili dömdes för rånmordet på den 73-årige guldhandlaren Leif Klatzkow.

Nu åtalas han för ny brottslighet – efter att han misstänks ha slagit en stekpanna i huvudet på dubbelmördaren Doudou Ahoka, 37.

Upprinnelsen till bråket ska ha handlat om mat.

Reza Almasi Bardemili och Doudou Ahoka.
Foto: Jerker Ivarsson/Stefan Jerrevång
Reza Almasi Bardemili och Doudou Ahoka.

2013 överfölls guldhandlaren Leif Klatzkow, 73, och hans hustru i deras hem och under flera timmar hölls de fångna av flera gärningsmän. De bands med bland annat silvertejp och elkablar och rånarna tvingade sig till nycklar och koder till kassaskåp som fanns i en lokal på Södermalm i Stockholm.

I samband med att Leif Klatzkow i nödvärn försökte attackera Reza Almasi Bardemili sköt den nu dömde mördaren guldhandlaren till döds. Den i dag 29-årige Reza Almasi Bardemili dömdes till 16 års fängelse för mord.

Bardemili flyttades till Kumla för att avtjäna sitt straff och satt placerad där med bland annat dubbelmördaren Doudou Ahoka, 37, som år 2014 dömdes till livstids fängelse för att ha mördat en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna i Ljungsbro med ett järnrör.

Bråkade – om mat

Väl där ska de två dömda mördarna ha hamnat i en konlikt. Enligt åtalet blev Reza Almasi Bardemili arg på Doudou Ahoka för att han inte fick den mat som han ville ha.

Rånmördaren ska då ha gått och hämtat en stekpanna – och slagit dubbelmördaren i huvudet flera gånger, något som också tidningen NA rapporterat om.

Doudou Ahoka uppger i förhör att första slaget var så hårt att ”det pep i mitt huvud”. Han ska ha blivit slagen två gånger. I förhöret säger Ahoka också att:

”Han ville verkligen göra slut på mig.”

”Hur menar du göra slut?”

”Han skrek att han ville döda mig. Jag ska döda dig och att jag skulle få problem på varenda anstalt jag kom till.”

Erkänner ringa misshandel

Nu åtalas rånmördaren vid Örebro tingsrätt för grov misshandel. I stämningsansökan skriver åklagare att brottet bör bedömas som grovt ”dels eftersom gärningen varit livsfarlig”, dels eftersom Reza Almasi Bardemili slog Doudou Ahoka när han låg ner.

Reza Almasi Bardemili erkänner ringa misshandel men förnekar grov misshandel. Brottet ska ha skett den 5 maj inne på Kumlaanstalten. Han säger i förhör att han var ”trött” på Ahoka, ”så han fick en stekpanna i huvudet”.

Förhandlingen är planerad att ske i mitten av februari 2018.

Publicerad: