Man anhållen för dödsskjutning i Blackeberg

Av: Johanna Rapp, John Granlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Mannen sköts till döds i sin port i Blackeberg under avrättningslika former.

Nu har en man i 25-årsåldern anhållits för dådet.

Mannens sköts ihjäl i sin port i Blackeberg, i västra Stockholm, i går kväll. Enligt Aftonbladets uppgifter flydde en eller flera gärningsmän platsen på moped.

– Jag hörde sju till tio skott, sedan kom ambulanshelikoptern, sex polisbilar och minst fyra ambulanser, sa ett vittne under söndagskvällen.

Bara timmar tidigare ägde en ytterligare en skjutning rum, i Sollentuna – där en ung man dog och en annan man skadades allvarligt.

Nu har en man gripits och anhållen som skäligen misstänkt för mordet i Blackeberg och en framställan om offentlig försvarare har under dagen skickats in till tingsrätten. Enligt handlingarna från tingsrätten anhölls mannen strax innan klockan 07 i morse.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Alexandra Bittner som är mycket fåordig om utredningen och gripanden.

– Jag kan inte säga något om det just nu. Det är ett väldigt tidigt skede i utredningen, säger Alexandra Bittner till Aftonbladet.

Man i 25-årsåldern gripen

Den misstänkte är enligt Aftonbladets uppgifter en man i 25-årsåldern som är aktiv i ett kriminellt nätverk baserat i Stockholms västra förorter. Han kommer under dagen att förhöras av polis.

I skottlossningen skottskadades också en hund som hämtades av djurambulans.

Man gripen för dödsskjutning i Blackeberg
Foto: MARCUS ERICSSON
Man gripen för dödsskjutning i Blackeberg

Enligt Mats Eriksson, polisens presstalesperson kommer man under dagen att arbeta med ”trygghetsskapande åtgärder” både i Blackeberg och i Sollentuna.

– Vi pratar med personer som är oroliga och har en hög synlighet, säger Eriksson.

Den misstänkte mannens advokat Björn Sandin säger vid lunchtid på måndagen att han ännu inte haft någon kontakt med sin klient.

– Just nu kan jag inte kommentera något, säger han till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE