Tre unga män mystiskt försvunna – polisen utreder samband

Polisen vädjar efter tips i TV3:s ”Efterlyst”: ”Kan det hända igen?”

Publicerad 2020-10-31

Plötsligt när de befann sig vid centrum kopplades deras mobiler ner.

Det är sista spåret efter Paulo, Camilo och en tredje man.

Med sex års mellanrum har de försvunnit utanför Stockholm – och polisen utreder ett samband.

Efter det tredje försvinnandet förra hösten började polisen se samband med andra fall i samma område.

– Om man tänker på vad som kan ha hänt de här killarna, kan det hända igen? Kommer det hända igen? säger polisens utredare Violetta Dinic Rönnkvist i TV3:s ”Efterlyst”.

Polisen förbryllad

Den 10 oktober 2019 anmäldes Paulo Longoni, 26, som saknad i Vallentuna.

– Efter att han och mamma skildes åt är det som att han försvann från jordens yta. Vi åkte till hans lägenhet, försökte nå honom på telefonen och kollade runt om någon hade hört någonting från honom, säger Paulos syster i programmet.

När polisen började utreda fallet upptäckte såg man kopplingar till andra försvinnanden i samma område.

– Det finns intressanta detaljer som gör att det finns ett samband mellan de, säger Violetta Dinic Rönnkvist, som arbetar på avdelningen för Grova brott.

Mamman: Kände att något inte stämde

För några år sedan, i oktober 2017, befann sig Camilo Osorio, 26, i närliggande Åkersberga när plötsligt ingen såg eller hörde något mer från honom.

– Han var hemma hos en kompis, gick ut, och sedan vet vi inte mer. Han försvann. Jag kände i mitt hjärta att något inte stämde, säger Angela Osorio, Camilos mamma, i TV3:s sändning.

– Jag tror Camilo blev lurad, någon satte en fälla för honom.

Utredarna fortsatte kolla på gamla fall och hittade ytterligare ett försvinnande som ansågs vara intressant i kopplingen mellan de unga männen:

2013 försvann en 29-årig man spårlöst i Vallentuna.

Sista livstecknet är från centrum

Spåren efter männen, som jämnåriga, tar slut vid samma område.

För samtliga tre kopplades deras mobiltelefoner upp till en mast i närheten av centrum innan de stängdes av.

– När det försvinner tre killar sen eftermiddag eller kväll så borde någon ha iakttagit dem. För det är centralt och det rör sig människor. Då blir det ännu mer märkligt att de helt har försvunnit, säger Violetta Dinic Rönnkvist.

– Vi har kartlagt samtliga tre personer och tittat på om det finns konflikter, om det finns hot, om det finns det skulder, om det finns anledning för någon annan att göra personen illa och hålla personen borta av någon anledning.

Gräver i andra ouppklarade fall

Polisen vill ännu inte uttala sig om varför man misstänker att det kan finnas en koppling mellan de tre unga männens öde. Utredaren säger dock att de fortsätter kolla på andra olösta försvinnanden som kan sättas i samband.

– När vi utrett Paolos försvinnande och då sett närmare på 29-åringen och Camilos försvinnande växer ju såklart om det finns andra försvinnanden i samma område eller närliggande område som också på något sätt har ett samband.

Polisen efterlyser nu uppgifter från allmänheten för att försöka nå en lösning.

”Leter efter honom överallt”

Anhöriga önskar även få ett avslut och inte behöva leva i ovisshet.

– Jag önskar ju att det var så att jag trodde att han levde nånstans, men det tror jag inte. Jag tror inte att Paolo lever. Man letar ju efter honom överallt, när man är ute och åker kollar man i diken och i skogen, överallt, hela tiden.

Camilos mamma säger:

– Vad det snabbt, har de torterat honom? Det är sådana tankar som inte låter mig ha någon ro i själen. Jag kan inte ens sova bra för att jag vaknar och hör honom skrika och ropa på mig.

Tips till polisen lämnas genom ”Efterlyst” på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se.

”Efterlyst” sänds på torsdag klockan 20.00 på TV3 och Viafree.