Köper mobiltelefoner – med andras personuppgifter

Publicerad 2016-09-08

Polisen söker nu efter en trio som misstänkts för flera bedrägerier, då de handlat mobiltelefoner för tusentals kronor med falska ID-handlingar.

På övervakningsfilm inifrån 3's butiks i Nacka forum utanför Stockholm, ser man hur en kvinna lämnar fram ett ID-kort till butikspersonalen för att handla flera mobiltelefoner. Det är den 23 april och andra gången på bara några dagar som hon är i butiken för att handla telefoner. Polisen misstänker att hon tillhör en bedrägeriliga på tre personer som har satt i system att köpa telefoner med andras personuppgifter.

– De har ju satt det här i system så det är väldigt viktigt att vi får tag i dem, säger Jan Olsson på Nationellt bedrägericenter.

Lurat till sig telefoner värda över 43.000 kronor

Enligt polisen har de slagit till minst fem gånger. Både i Nacka Forum och i Kista Galleria. De misstänkts ha kommit över telefoner värda över 43.000 kronor.

– Vi har sett dem vid minst fem tillfällen men det finns garanterat fler fall, men det får utredningen utvisa, säger Jan Olsson.

Nu släpper polisen övervakningsbilder på trion för att få allmänhetens hjälp att identifiera dem.

Känner du igen någon av dem, eller har du andra uppgifter att lämna i ärendet? Hör av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på tips@brottscentralen.se.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln