Svenskar misstänks för jättebedrägeri – jagas internationellt

Uppdaterad 2018-11-02 | Publicerad 2018-10-31

De fick över 300 personer att låna ut sina bankuppgifter i en landsomfattande bedrägerihärva.

Nu är Nils Beviz och Simon Yngvesson internationellt efterlysta misstänkta för grova bedrägerier och penningtvätt.

Nils Beviz och Simon Yngvesson är internationellt efterlysta sedan en tid tillbaka och nu behöver polisen behöver din hjälp att komma vidare i utredningen.

Nils Beviz och Simon Yngvesson är internationellt efterlysta.

Männen ingår i ett mycket stort ärende som sträcker sig över stora delar av landet, där minst 300 personer är misstänkta i utredningen. Båda männen är häktade i sin frånvaro.

– De här två personerna är inblandade i en utredning med så kallade ”friendly frauds”. De går ut på att människor förmås låna ut sina bankuppgifter så att lån ska tas i deras namn hos olika låneinstitut. Sedan har pengarna direkt gått vidare. Folk har blivit lovade att lånen och pengarna aldrig går att spåra till dem. De som ställer upp har fått en summa pengar för att låta sig id-kapas på det här sättet, säger Maja Kullinger, åklagare i Uppsala.

Över 300 misstänkta personer

I själva verket har pengarna gått att spåra och därför har nu härvan över 300 misstänkta. Men två av huvudmännen är fortfarande på fri fot, trots att de är internationellt efterlysta och häktade i sin frånvaro.

Det finns uppgifter om att Nils Beviz tidigare befunnit sig i Frankrike och Spanien. Även Simon Yngvesson ska ha rört sig Frankrike.

Nils Beviz är misstänkt för grovt bedrägeri i flera fall. Och Simon Yngvesson är misstänkt för grovt penningtvättsbrott.

Vet du var personerna befinner sig? Kontakta Efterlyst 08–702 00 90 eller efterlyst@tv3.se.