Åkessons svärmor är fortfarande SD-ledamot

Av: Anette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Det blev rejäl uppståndelse när Margareta Larsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons svärmor, deklarerade att hon lämnar sitt parti och blir politisk vilde.

Sedan hände – ingenting.

– Hon står kvar som sverigedemokrat för att hon inte har lämnat in någon anmälan om ändring, säger Lisa Gunnfors på ledamotskansliet i riksdagen.

Det var i slutet av september som det stod klart att Margareta Larsson skulle lämna Sverigedemokraterna. Hon var mycket kritisk mot partiledningen och skulle därför bli politisk vilde i stället.

– Har man den här attityden, den här otäcka hierarkin och maktstrukturen och det här partiet en dag får regeringsmakten – då vill inte jag vara med längre, sa hon i en intervju med Expressen.

Inte lämnat in anmälan

Sedan har dock ingenting hänt, visar en kontroll hos riksdagens ledamotsenhet.

Larsson står fortfarande kvar som sverigedemokrat på riksdagens hemsida och på enheten upplyser man om att det beror på att hon inte har lämnat in någon anmälan om ändring.

När Aftonbladet kommer i kontakt med Margareta Larsson verkar hon förvånad.

– Konstigt. Jag har ju messat talmannen, säger hon.

Därefter ändrar hon sig, kanske var det ett mejl hon skickade. Till vilken av talmännen meddelandet gick kommer hon inte ihåg.

– Jag trodde att det skulle räcka att meddela talmannen, men jag ska naturligtvis undersöka detta så det blir rätt, säger hon.

Inte ändrat sig

Det är inte så att du har ändrat dig?

– Nej, nej, säger Margareta Larsson.

Hur känner du i dag inför ditt beslut?

– Det känns bra. Det var ett övervägt beslut.

Har du haft någon kontakt med Jimmie Åkesson om detta, sedan du meddelade att du blir vilde?

– Nej, faktiskt inte.

Margareta Larsson valdes in i riksdagen 2010 och hette tidigare Sandstedt i efternamn. Hon är mamma till Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon.

Aftonbladet har sökt Sverigedemokraterna för en kommentar.

Publicerad: