Stödet för Nyamko Sabuni växer – Liberala studenter nominerar

Publicerad 2019-04-06

Nu växer stödet ytterligare för Nyamko Sabuni som Jan Björklunds efterträdare.

Liberala studenter nominerar henne enhälligt som nästa L-ledare.

– Hon har star quality, är intressant och en person som människor lyssnar på, säger ordföranden Anton Johansson.

Under lördagen har Liberala studenters ordförandemöte haft sammanträde för att ta ställning till vem som ska nomineras till nästa partiledare för Liberalerna.

Och enigheten var total – alla närvarande ställde sig bakom Nyamko Sabuni. Några förde dock även fram ett par ytterligare namn.

– Den som har absolut starkast stöd är Nyamko Sabuni, som föreslogs enhälligt. Men vi kommer att följa valberedningens uppmaning och nominera flera namn, så vi för även fram Erik Ullenhag och Christer Nylander, säger Anton Johansson.

Antirasist

Studentförbundet framhåller att Nyamko Sabuni bottnar i antirasistiska frågor, är en erkänt duktig ledare och har det självförtroende som krävs för att våga förändra och locka fler och nya väljare.

– För att Sverige ska bli mer liberalt behöver vi bli större. Vi är inte nöjda med där vi ligger i opinionen i dag.

Anton Johansson påpekar att Liberala studenter står bakom Januariavtalet som L ingått med C, MP och S. Att det i debatten ibland har uppfattats som att Sabuni står för en annan linje i den frågan menar han måste skiljas från partiledarvalet.

Stöd i distrikten

Sedan tidigare står det klart att Sabuni också har stöd av flera av Liberalernas partidistrikt. Men fortfarande är frågan om vem som ska ta över efter Jan Björklund helt öppen. I juni ska alla kandidater frågas ut och först då vet man säkert vilka som ställer upp och exakt vad de står för, vilket kan påverka det slutliga ställningstagandet, påpekar Anton Johansson.

Valet av ny L-ledare är planerat till den 28 juni.

 

• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!