Säpo utreder brott mot Hanna Wigh

Publicerad 2017-10-10

Den före detta SD-ledamoten Hanna Wighs bil har blivit vandaliserad.

Hon har även fått motta hotbrev efter att ha anklagat en riksdagsledamot och partikollega för ett grovt sexuellt övergrepp.

Säpo har nu tagit över ärendet.

Den före detta riksdagsledamoten Hanna Wighs bil har blivit vandaliserad, uppger Sveriges Radio P4.

Det ska också ha slängts in en brandsläckare genom ett fönster. Riksdagsledamoten har även fått ta emot både hot- och hatbrev.

– Jag kan inte veta vem som har gjort det som var hemma hos mig. Men tittar man på ett av de hatbreven som kom hem här, handskrivet och fint, så står det att: ”Om du har haft ett helvete, är det ingenting mot vad du kommer att få nu. Gå ut och smutskasta SD!”, säger Hanna Wigh till P4 Skaraborg.

Den förre SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh gick för två veckor sedan ut och anklagade en sverigedemokratisk riksdagsledamot för ett grovt sexuellt övergrepp.

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger, sa hon i TV4:s Kalla Fakta.

Hanna Wigh har även meddelat att hon lämnar partiet och blir politisk vilde i riksdagen.

Hon säger till P4 Skaraborg att hon inte tänker backa efter hoten och skadegörelsen.

– Man är inte mer än människa så självfallet mår man inte bra när sådana här saker händer. Men om någon tror att det ska få mig att backa, så tror de fel.

Polisanmälan är upprättad. Säpo har nu tagit över ärendet.

Aftonbladet söker Hanna Wigh för en kommentar.