Nye ordföranden: Det är en bisarr situation

Publicerad 2017-03-27

Transports ordförande Lars Lindgren avgick men ställer nu upp för omval.

Det nya beskedet väcker stark kritik – från den tillförordnade ordföranden Markus Pettersson.

– Det är uppenbart att det här skadar förbundet avsevärt. Det är olyckligt och bisarrt, säger han.

I dag kom beskedet att Transports nyss avgångne ordförande ångrar sig och nu ställer upp för omval till ordförandeposten i juni.

Han lämnade sin post i fredags efter Aftonbladets avslöjanden om spritnotor, resekvitton och privat bilkörning med förbundets bil. Dessutom lät han sin son bo i förbundets lägenhet.

I Lindgrens ställe klev förbundssekreteraren Markus Pettersson in som tillförordnad ordförande fram till kongressen i juni.

Lars Lindgren

Han är djupt kritisk till Lindgrens nya besked.

– Det är en helt bisarr situation. Vad jag vet så har varken vi eller fackföreningsrörelsen varit med om något liknande. Det här vittnar bara om någon sorts osedvanligt dåligt omdöme. Det är uppenbart att han inte sätter medlemmarnas bästa i första rummet.

Markus Pettersson menar att det under en längre tid pågått en diskussion om att Lars Lindgren velat ställa upp en mandatsperiod till, vilket skulle bryta mot förbundets stadgar.

– Styrelsen har varit tydlig med att det inte går, för då måste man ändra förbundets stadgar. Det skulle innebära att han får lön och pension från förbundet samtidigt, vilket jag varit tydlig med att jag inte tänker föra ut till våra medlemmar.

Både lön och pension – det blir konsekvensen av han sitter kvar?

– Ja.

Hur mycket skadar de här turerna förbundet?

– Det är uppenbart att det skadar förbundet avsevärt och det är uppenbart att han inte gör det här med medlemmarnas intresse i första rummet. Det är olyckligt och bisarrt.

Aftonbladet söker Lars Lindgren för en kommentar.