MP-ledningen slår tillbaka mot Stålhammar: Har inte hänt

Av: Jonathan Jeppsson

Publicerad:

SAMHÄLLE

Miljöpartiet slår nu tillbaka mot riksdagsledamoten Pernilla Stålhammar.

Detta efter att hon på Facebook bland annat hävdat att partitoppar tagit emot konsertbiljetter från ryska ambassaden – biljetter som sedan lottats ut på MP:s riksdagskansli.

– Det Stålhammar beskriver har helt enkelt inte hänt, säger Pontus Tengby, presschef på Miljöpartiet.

På julafton gick MP-ledamoten Pernilla Stålhammar till rasande attack mot sitt eget parti.

I ett inlägg på Facebook skrev hon att Miljöpartiets ledning tvingat henne att ljuga och hotat att krossa henne. Samtidigt förnyade hon sina påståenden om att partiföreträdare ska ha haft olämpliga ryska kontakter.

– Det är ett helt sjukt beteende av en partiledning, skriver Pernilla Stålhammar.

”Ingen hade förtroende”

En MP-källa med insyn berättar nu att riksdagsgruppen var helt enig när man, efter hennes anklagelser om att partiföreträdare utgjorde ett säkerhetshot, fråntog Stålhammar rollen som utrikespolitisk talesperson.

– Ingen på riksdagsgruppen hade förtroende för henne. Det gick så pass långt att hon ville ha det svart på vitt, hon ville ha en formell omröstning. Ingen röstade på hennes linje att hon skulle få vara kvar.

Källan menar därmed att Stålhammars kritik mot att det är partiledningen som agerar mot henne faller.

– Hon beskriver det som att det är partiledningen som pressade fram detta, men det finns ju inte någon som har förtroende för henne.

Avfärdar anklagelserna

MP-källan avfärdar också hennes anklagelser om rysskopplingar som grundlösa.

– Nej, det ligger ingenting i det. Hon har sin vendetta som hon kör. Hon slänger ur sig anklagelser, det är ett sätt för henne att hämnas.

Om beskyllningar fortsätter så menar personen, som har god insyn i partiet, att det kan bli tal om uteslutning.

– Om hon nu inte trivs, så får hon väl lämna partiet. Och jag tror att det kommer att landa där.

Partiledningen tillbakavisar helt Pernilla Stålhammars anklagelser om att konsertbiljetter, som partiföreträdare fått i gåva av ryska ambassaden, skulle ha lottats ut på riksdagskansliet.

– Det Stålhammar beskriver har helt enkelt inte hänt. Det har inte förekommit någon utlottning av konsertbiljetter till personalen. Vid ett tillfälle för några år sedan lämnades ett presentkort in till ansvarig chef eftersom det inte ansågs vara en lämplig gåva. Vi följde ordinarie rutiner och informerade riksdagens säkerhetsavdelning, säger Pontus Tengby, presschef för Miljöpartiet.

Aftonbladet söker Pernilla Stålhammar för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE