Kritik mot debatt-turnén: ”Har Björklund blivit galen?”

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

SD:s och L:s gemensamma presskonferens överraskade många på fredagsförmiddagen.

När nyheten om Björklunds och Åkessons debatturné inför EU-valet väl presenterats, lät de kritiska rösterna inte vänta på sig.

”Jan Björklund arbetar nu intensivt för att föra in SD i politikens centrum, efter att ha överlåtit regeringsmakten för att hålla dem utanför varje del av politikens samtal”, skriver EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M).

Beskedet om en gemensam presskonferens med Jan Björklund och Jimmie Åkesson tog det politiska Sverige på sängen.

1 av 7 | Foto: JERKER IVARSSON
EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M).

De båda partiledarna åker på gemensam debatturné inför EU-valet, med tre stopp i Göteborg, Gävle och och Bromma för att debattera hur EU-samarbetet ska fungera.

Snart drog utspelet på sig kritik både från höger och vänster.

– Hålla ytterkanterna borta är ingenting annat än parti-taktik, skriver MUF-ordföranden Benjamin Dousa på Twitter.

– Har Björklund blivit galen? Varför i all världen ska Liberalerna upplåta scenen till SD inför ett europaval som till största delen handlar om att rädda Europa från de högerextrema krafterna? Obegripligt!, utbrister Helle Kein, chefredaktör för Dagens Arbete.

– Noterar att Liberalerna och Jan Björklund nu ser till att ge SD ordentligt med både medietäckning och ökad möjlighet till inflytande över svensk politisk debatt i EU-valet, twittrar Svenska dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl.

Publicerad: