Sabuni får stöd av tung liberal

Publicerad:
Uppdaterad:

SAMHÄLLE

Nyamko Sabuni seglar upp som intern favorit att ta över Liberalerna efter Jan Björklund.

Efter Mats Persson och Gulan Avci går nu Allan Widman ut och ger henne sitt stöd.

– Jag tror att de här åren ute i det privata näringslivet har gjort henne ännu bredare och starkare politiskt, säger han till Ekot.

Ytterligare en tung liberal politiker, partiets försvarspolitiske talesperson, Allan Widman, stödjer Nyamko Sabuni som efterträdare till Jan Björklund. Det säger Widman till Sveriges Radio Ekot. Ett skäl är Sabunis engagemang för integrationsfrågor.

– Det är hennes tydlighet och hennes politiska mod att våga tala klartext om de här frågorna som är både avundsvärd och viktig, säger Widman till Ekot.

Nyamko Sabuni är en av favoriterna att ta över ordförandeposten i Liberalerna.
Foto: Felipe Morales
Nyamko Sabuni är en av favoriterna att ta över ordförandeposten i Liberalerna.

Liberalerna kommer att välja ny partiledare i slutet av juni. Nyamko Sabuni har parallellt med partiets tidigare ekonomisk-politiske talesperson, Erik Ullenhag, seglat upp som favorit att ta över posten. Ingen av dem har dock själva sagt att de står till förfogande.

Tidigare har riksdagsledamöterna Mats Persson och Gulan Avci gett sitt stöd till Sabuni. Att hon under de senaste tio åren inte haft några tyngre politiska uppdrag ser inte Allan Widman som något problem.

– Jag tror att de här åren ute i det privata näringslivet har gjort henne ännu bredare och starkare politiskt, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE