Almedalen 2019

Åkesson: Stefan Löfven åker på verklighetssafari till Ullared

Av: 

Jonathan Jeppsson

SAMHÄLLE

Jimmie Åkesson gick i sitt tal till hårt angrepp mot Stefan Löfven.

SD-ledaren menar att statsministern ägnade sig åt ”verklighetssafari” när han besökte Ullared i veckan.

– Socialdemokraterna har under Stefan Löfvens ledning utvecklats till ett hycklarparti av den allra värsta sorten, säger Jimmie Åkesson.

Ett blåsigt och regnigt Almedalen var skådeplatsen för det sista talet under årets politikervecka i Visby.

Jimmie Åkesson, som i sitt tal tog avstamp i Wilhelm Mobergs ”Svensk strävan”, gick till hårt angrepp mot ”de vänsterliberala” i allmänhet och mot Stefan Löfven i synnerhet.

Att statsministern i veckan varit ute på resa i Västsverige, i stället för att komma till Almedalen, kallade SD-ledaren för hyckleri.

– De har förstört vårt land. de har monterat ner välfärd och trygghet. De står där och är stolta.

– Sen åker Stefan Löfven på verklighetssafari till Ullared. Står där och poserar inför den samlade pressen.

Hycklarparti av värsta sorten

Han fortsatte sin attack på socialdemokratin med att partiet gör allt för att behålla makten och i och med detta kompromissar bort sin egen politik.

– Socialdemokraterna har under Stefan Löfvens ledning utvecklats till ett hycklarparti av den allra värsta sorten, där ingenting utom makten betyder någonting.

Konfliktytan mellan S och SD var något som Jimmie Åkesson flera gånger tiden återkom kring.

– Vår käre statsminister behöver lite verklighetspoäng nu, när han tagit själve fan i båten. När han måste genomföra en massa nyliberala reformer som han skällt på i alla år, för att behålla makten, säger Åkesson.

”Aldrig bli en bricka”

– Det är därför den socialdemokratiska finansministern kan spy galla över skattesänkningar och blåsa till strid mot rofferiet, för att sen åka hem till sitt skrivbord och lägga fram förslag för att sänka skatten för de som tjänar mest.

Åkesson lovade också att partiet skulle ta strid för en sänkning av bensinskatten, att driva på för en tuffare kriminalpolitik och utställde också ett löfte om att inte bli ett alibi i den kommitté om migration, som nu ska utreda invandringspolitiken och där SD ingår.

– Vi kommer aldrig att bli en bricka i de invandringsliberala partiernas spel för att begrava vår tids stora ödesfråga och förpassa den bortanför agendan. Det finns nämligen inget utrymme för långtgående kompromisser om massinvandringen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Statsminister Stefan Löfven (S) besökte på onsdagen bland annat en dragspelsstämma i Ransäter i Värmland.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Almedalen 2019

Jimmie Åkesson

Stefan Löfven

Almedalsveckan