Migrationsverket: ’Ska granska Karlsson’

Uppdaterad 2019-08-02 | Publicerad 2016-09-17

Flera privata flyktingaktörer som drar in mångmiljonbelopp från Migrationsverket har figurerat i media för stora brister.

Ändå fortsätter Migrationsverket att anlita dem.

Men efter avslöjanden i SVT:s Uppdrag Granskning kommer de anställda nu att kontrolleras i ett av bolagen – tv-kändisen Leif-Ivan Karlssons Kulthammar.

Tipsa |
Aftonbladet

Aftonbladet har ställt en rad frågor till Migrationsverket med anledning av asylbolagens mångmiljonfakturor. Svarar gör Alexandra Elias vid presstjänsten.

Bert Karlssons bolag Jokarjo är störst. Ser Migrationsverket några problem med att han blivit så dominerande?

– Grundtanken med offentlig upphandling är att möjliggöra för alla att lämna in anbud och på så sätt ha en möjlighet att ingå avtal med offentliga aktörer. De leverantörer som uppfyller samtliga ska-krav i upphandlingsunderlaget får tilldelning och därefter skrivs eventuella avtal utefter en turordningslista.

Varför fortsätter Migrationsverket att anlita bolag som figurerat i media i tveksamma sammanhang?

– När vi gör utvärderingen i våra upphandlingar så gör vi de kontroller som vi har befogenhet att göra. Då är det ägarförhållanden och underleverantörer och eventuella missförhållanden på boenden som bland annat kollas upp. Vi är medvetna om att det förekommer situationer där personer hittar andra vägar som vi inte har möjlighet att kontrollera och som inte heller utgör rättslig grund för oss att häva avtal på.

Pågår någon granskning av Bert Karlssons bolag?

– Jag har ingen kännedom om det just nu pågår någon utredning gällande Bert Karlssons anläggningar.

Hur ser Migrationsverket på att anlita Leif-Ivan Karlssons bolag Kulthammar, som figurerat i tv om missbruk av anställda?

– I den senaste besiktningen kunde vi se att Kulthammar uppfyller alla ska-kraven. Självklart är det inte okej om asylsökande utnyttjas. Vad gäller informationen om att företaget utnyttjar asylsökande som arbetskraft kommer vi att följa upp denna och begära in listor över de som är anställda.

Följ ämnen i artikeln