Annie Lööfs nej till Löfven applåderas av moderater

Stor M-glädje efter Centerpartiets besked

Av: Anette Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Moderaterna jublar över Annie Lööfs nej till Stefan Löfven (S).

”Välkommet besked från Centerpartiet och Annie Lööf” skriver Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson (M) på Twitter.

”Ett bra och tydligt besked” framhåller Tobias Billström, gruppledare i riksdagen.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf har gett besked om att C kommer att säga nej till Stefan Löfven i statsministeromröstningen. Direkt efteråt började en rad personer inom Alliansens partier, framför allt Moderaterna, att hylla beskedet.

Tobias Billström, gruppledare i riksdagen (M), skriver på Twitter:

”Ett bra och tydligt besked av Centern och @annieloof på dagens PK. Sakligt och konkret. Nu återvänder vi tillsammans till ritbordet och till de förslag som vi har gemensamma.”.

”Välkommet”

”Välkommet besked från Centerpartiet och Annie Lööf. Sverige skulle ha väldigt mycket att vinna på att få en ny Alliansregering.” skriver Johan Forssell.

Även Benjamin Dousa är positiv och lyfter särskilt fram Lööfs uttalande om att S inte klippt banden till V.

”Socialdemokraterna har inte orkat klippa banden till Vänsterpartiet, därför ska inte Löfven bli statsminister. Helt rätt @annieloof” skriver han.

1 av 19 | Foto: Lotte Fernvall
Annie Lööf (c )

”Mycket glädjande”

Maria M Stenergård, M:s talesperson i miljö- och jordbruksfrågor, är också mycket positiv. ”Mycket glädjande att @Centerpartiet inte släpper fram Löfven i statsministeromröstningen!” skriver hon.

Även Mikael Sandström, rådgivare inom M, är inne på samma spår på Twitter.

”Det framgick väl rätt tydligt av @annieloofs pressträff: V och LO har veto. Då är det svårt att få plats med några liberala reformer.” skriver han.

”Hoppet lever”

Christina Fosnes, oppositionsråd (M) i Kalmar, skriver i sin tur:

”Lööf har kört hela vägen in i kaklet över vad centern lovat sina väljare. Först nu kan det mao bli intressant att ingå i en allians-regering..? Hoppet lever.”


• Vill du ha politiknyheter direkt i ditt flöde? Klicka här och gilla Aftonbladet Samhälle på Facebook!

Publicerad:

LÄS VIDARE