Avgick i fredags – nu ställer fackbasen upp för omval

Uppdaterad 2017-11-27 | Publicerad 2017-03-27

I fredags avgick Transports ordförande Lars Lindgren.

Men i dag meddelar fackbasen att han ställer upp för omval.

– Ni som känner mig vet att jag är en fighter, skriver Lars Lindgren i ett mejl.

Lars Lindgren.

Aftonbladets och Viafrees grävande program ”200 sekunder” granskade i förra veckan Transportarbetareförbundets ordföranden Lars Lindgren.

Aftonbladet kunde avslöja hur han representerat med dyra spritnotor, bjudit med en vän på resor i Europa som förbundet bekostat och kört privat med förbundets bil.

På fredagen avgick Lars Lindgren.

– Jag kan inte fortsätta som ordförande utan att känna förbundsstyrelsens fulla stöd, sa han till de anställda på förbundskontoret.

”Mycket energi kvar”

Men nu meddelar Lars Lindgren att han ställer upp för omval.

– I fredags var jag oerhört stressad och i stark affekt, skriver Lars Lindgren i ett internt mejl och fortsätter:

– Jag har samma rätt som alla andra att ställa upp och låta mig bli nominerad. Dessutom har jag mycket kraft och energi kvar och anser att jag skulle kunna leda förbundet ytterligare en kongressperiod.

”Det yttersta av demokrati”

På Transports presstjänst säger man sig känna till att Lars Lindgren nu ställer upp för omval.

– Ja, det är något vi känner till. Men det är ingenting vi kan kommentera just nu. Vi återkommer, säger Jon Andersson på presstjänsten.

Aftonbladet har utan framgång sökt Lars Lindgren för en kommentar. Till förbundstidningen Transportarbetaren säger Lars Lindgren att han fått ”många samtal från människor” som vill att han ställer upp.

– Det här är det yttersta av demokrati. Men vill inte medlemmarna att jag ska bli ordförande så blir jag inte vald till det, säger Lars Lindgren till tidningen.