S–anhängare på specialkryssning missade talet – när färjan fick vända

Publicerad:

SAMHÄLLE

Ett stort antal socialdemokrater var ombord på Viking Cinderella – som fick vända på grund av hårt väder.

De hade bokat en specialkryssning för att se Magdalena Anderssons tal i Almedalen.

– Det tråkigaste var förstås att de inte fick se talet live, säger Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare på S partikansli.

Det var kyligt och regnet hängde i luften när finansminister Magdalena Andersson talade under fredagskvällen – vilket gjorde att det var förhållandevis glest i publiken i Almedalen.

Men åskådarantalet kunde varit betydligt högre. Ombord på Viking Cinderella, som fick vända utanför Visby på grund av hård blåst tidigare under dagen, fanns ett antal socialdemokrater som bokat en specialkryssning till Gotland – just för att se talet.

– Det fanns ett antal som var på väg hit och skulle se talet, det var partivänner och medlemmar som var med, säger Jimmy Larsson Hagberg, pressekreterare på Socialdemokraternas partikansli.

Han vet dock inte exakt hur många socialdemokrater det rörde sig om – och inte heller i vilken utsträckning det påverkade åskådarantalet i publiken.

– Det där är extremt beroende på vädret, vi hade ett ösregn strax innan. Men absolut, det fanns en kryssning och några som var på väg hit.

– Det tråkigaste var ändå att man inte fick se talet live, säger Jimmy Larsson Hagberg.

Publicerad: