Relationer

Vi lyckades direkt

RELATIONER

Hon är en av våra största friidrottsstjärnor.

Nu väntar nästa utmaning för Erica Johansson, 27. Att bli mamma för första gången.

Här visar Erica Johansson vårens läckraste

mode för gravida magar.

Erica Johansson träffade sin nya kärlek Stefan Gustafsson i juli förra året. I sommar kommer parets första barn.

Foto: Stefan Mattsson

  De träffades och blev ihop i juli förra året. Den 21 augusti fick Erica Johanssons liv en ny vändning. Hon fick veta att hon väntade barn tillsammans med pojkvännen Stefan Gustafsson, som är musiker och artistbokare.

– När jag berättade för min mamma att hon skulle bli mormor sade hon först: ”Är det här verkligen käckt? Har du tänkt igenom det här nu?” säger Erica. Hon blev orolig eftersom jag och Stefan inte har varit ihop så länge. Så har många reagerat. Men det här barnet är planerat. Det är bara det att vi lyckades på första försöket och det här känns rätt.

– Dagen efter att mamma hade fått veta nyheten gick hon ut och köpte garn för att sticka en kofta till babyn.

Hur gick det till när du fick veta att du var gravid?

– Jag kände direkt att jag var gravid, säger Erica.

– Det kändes på ett speciellt sätt i brösten och i kroppen. Jag var alldeles darrig när jag gjorde graviditetstestet. När jag såg resultatet ställde jag mig i dörröppningen och bara tittade på Stefan. Så sade jag: ”Du ska bli pappa.” Det var overkligt.

– Jag blev alldeles varm i kroppen, säger Stefan Gustafsson. Men det var nog först när vi var på ultraljud som jag förstod att det var sant.

Hur träffades ni?

– Stefan var med i ett coverband som spelade på ett ställe i Göteborg, säger Erica. Jag stod i publiken. Det här var i juli, förra året. Men vi hade träffats förut.

– Det bara small till direkt, säger Stefan.

Hur känns det att ni ska bli föräldrar?

– Det är omtumlande, säger Erica. Jag har varit så styrd av att folk förväntar sig så mycket av mig hela tiden. Sponsorer, tränare, publik? Alla har hela tiden haft krav på mig. Det här är plötsligt något som jag styr helt över själv och det är skönt. Att bli mamma är ju ett helt eget beslut.

Hur har livet förändrats?

– Jag är van att arbeta med min kropp och röra på mig, säger Erica. Nu var jag plötsligt tvungen att ligga alldeles still och det var jättetråkigt. Min andra och tredje månad som gravid var väldigt jobbiga. Jag kräktes hela tiden. Till slut åkte jag in till sjukhuset för att få dropp i tre dagar. Efter det började jag må bättre och trodde att det hade vänt. Men så blev jag sjuk igen och fick åka tillbaka till sjukhuset. Nu mår jag bra, men jag har inte orkat träna.

– Samtidigt vet jag att allt jag gör nu, träningsmässigt, har jag nytta av när jag börjar tävla igen.

Hur reagerade era närmaste på bäbisnyheterna?

– Både min mamma och mina tränare tycker att babyn är bra för mig. Det är bra att jag får fokusera på något annat än idrotten. Ända sedan jag började, när jag var elva, har jag varit fullt fokuserad på idrotten.

– Nu tvingas jag dela min uppmärksamhet. Det är bara bra, säger Erica.

Har ni bestämt er för något namn?

– Vi tror att det blir en flicka och då ska hon heta Tess, säger Stefan.

Ska ni gifta er?

– Definitivt, säger Stefan.

– Någon gång i framtiden, säger Erica. Vi känner ingen tidspress. Vi börjar med barn.

Hur vill du klä dig nu när du är gravid?

– Det är lika viktigt att se bra ut nu som annars. Jag vill ha snygga och sköna kläder, gärna tajta som framhäver magen. Men det får absolut inte vara någon glipa mellan tröjan och byxorna. Jag vill helst inte visa någon hud.

Jag har gärna tajta kläder

Ulrika Svensson

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer