"Jag var tvungen att lära mig gå igen"

Av: Annika Berge/Råd & Rön

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon fick en stroke – bara 30 år gammal

Bio-aktuella skådespelerskan Samantha Morton fick en hjärnblödning – bara trettio år gammal.

Det var i en intervju för tidningen Daily Mail som skådespelerskan avslöjade att hon för två år sen drabbades av stroke. Stroken var så allvarlig att förlorade förmågan att gå och utföra även de enklast sysslor – något som hon fått lära sig göra om igen. Sitt tillstånd höll hon hemligt för omvärlden, eftersom hon var rädd att det skulle påverka karriären. Stroke – eller slaganfall – orsakas av en blodpropp i hjärnan och det är mycket ovanligt att personer i Samantha Mortons ålder drabbas. I hennes fall tros den ha orsakats av en skallskada som uppkom då taket i hennes hem kollapsade.

Samantha Morton berättar att hon fick hjälp att lära sig gå igen med hjälp av sin nära vän Jason Pierce, sångare i bandet Spiritualized. Jason Pierce hade själv precis återhämtat sig från en svår lunginflammation, och enligt skådespelerskan var han ”den enda som förstod hur det var att vara nära döden.”

Samantha Morton är just nu bioaktuell med filmen ”Control” där hon spelar Joy Division-sångaren Ian Curtis fru, Deborah Curtis. Tidigare i år vann hon en Golden Globe för rollen som Myra Hindley i dramat Longford.

Hon är nu fullt återställd från stroken.

Publicerad: