Hit reser vi helst – för nyår utomlands

Nyårsresor – Paris, London och Amsterdam i topp

Publicerad:
Uppdaterad:
Här är de populäraste resmålen bland svenskar under nyår 2018/2019.
Foto: Kollage/TT
Här är de populäraste resmålen bland svenskar under nyår 2018/2019.

Julen 2020

Årets arbetstagarjul innebär drömläge för den som vill resa utomlands över nyår. De populäraste nyårsstäderna för svenskar i år är Paris, London och Amsterdam, visar färsk statistik från Ticket.

Årets jul- och nyårshelger har hamnat optimalt i kalendern för vanliga nio till fem-arbetare. Med hjälp av två semesterdagar kan man få ut hela elva dagars sammanhängande ledighet. Som bäddat för en härlig resa.

För den traditionsbundne som gärna firar julen hemma bland faluröda hus passar en nyårsresa perfekt. Enligt statistik från Ticket firar vi gärna in det nya året i en storstad.

– Många ser fram emot en julafton med nära och kära hemma och passar istället på att resa iväg på en kortare resa över nyår. Europas alla härliga storstäder är dessutom fantastiska att fira in det nya året i, med många festligheter att välja bland, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Foto: Pressbild Ticket
Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Paris, London och Amsterdam nyårsafton 2018

I år är det särskilt Paris, London och Amsterdam som är aktuella, enligt svenskarna.

I Paris finns inget officiellt firande, men det är dock inte brist på inofficiella festligheter. Längs den stora paradgatan Champs-Elysées och kring både Triumfbågen och Eiffeltornet kan man bevittna ljusspel från klockan elva fram till tolvslaget.

Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Populärt att fira in det nya året i Paris 2018/2019.

I London finns däremot officiella nyårsfyrverkerier vid det stora pariserhjulet London Eye, vill man komma riktigt nära måste man emellertid ha biljett. Dagen efter forsätter firandet med en den stora spektakulära paraden New Year Parade.

Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Spektakulära fyrverkerier i London på nyår. Hit reser många svenskar nyårsafton 2018/2019.

Amsterdam, som ju är känd för sitt uteliv, lägger i ytterligare en växel på nyårsafton. De flesta restauranger har bra nyårserbjudanden, och i kombination med en liten och mysig stadskärna samt många människor på gatorna är feststämningen på topp.

Foto: David Magnusson / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Festa in det nya året i Amsterdam?

Warszawa ökar mest

Flera av resmålen på topplistan minskar resebokningarna jämfört med nyår 2017, som var ett riktigt rekordår med extremt hög efterfrågan. Några går dock mot strömmen och ökar kraftigt antalet bokningar.

Warszawa är årets nyårsraket (+150 procent), följt av Madrid (+75 %) och Köpenhamn (+50 %). Warszawa är en av svenskarnas hetaste weekendstäder, och ett nyårsfirande i denna spännande huvudstad är härligt festligt, glatt och avslappnat.

Mest populära städer för nyårsresor 2018/2019:

  1. Paris (2)

  2. London (1)

  3. Amsterdam (4)

  4. Warszawa (ny)

  5. Köpenhamn (ny)

  6. Berlin (6)

  7. Prag (3)

  8. Barcelona (10)

  9. Helsingfors (9)

  10. Madrid (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 18 november med avresa den 27 – 31 december 2018

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA