Nu kan du boka billigaste julresan!

Bästa tipsen för bokning, utresedatum och resmål

Många vill fly den svenska slaskiga julen och det gör det svårt att få tag på biljetter till solen för ett hyggligt pris.
Nu avslöjar resesökmotorn Skyscanner vilken vecka och dag då du kan göra riktiga kap för jul- och nyårsresan!

Slask, regn och rusk. Vi har alla muttrat över svenskt julväder när vi hukar under paraplyer och gråväder. Att resa bort över julen är populärt och allt fler vill byta kylan mot en varm strand och vajande palmer. Eller i alla fall möta regnet i London eller New York.

I år är det arbetstagarnas jul – genom att ta ut fem semesterdagar över jul- och nyårshelgen kan du få 16 lediga dagar på raken. Det gör ledigheten idealisk för en långresa och det har resebolagen märkt av.

Gran Canaria, Bangkok, Phuket och Miami är de mest bokade destinationerna i jul.
Gran Canaria, Bangkok, Phuket och Miami är de mest bokade destinationerna i jul.

Årets mest bokade destinationer under jul och nyår hos resebyrån Ticket är Gran Canaria, Bankok, Phuket och Miami. Men även Cancun i Mexiko, London och Gambia är populära destinationer i år. Då är både charterresor och reguljärflyg inräknade.

Knepen för billig resa

Många resor är redan fullbokade och det är svårt att få tag på en biljett till rimligt pris. Men misströsta inte! Det finns flera knep för att komma över en prisvärd resa.

Resesökmotorn Skyscanner avslöjar att vecka 41 är en perfekt vecka för att boka din resa. Då kan man nämligen spara upp till 15 procent på biljettpriset! Statistiken visar att oktober är den bästa månaden för att boka internationella jul- och nyårsresor. De är i snitt 12 procent billigare än medelpriset för bokningar gjorda under resten av året. Likadant ser det ut när det gäller inrikesbokningar, de resorna ligger 10 procent lägre än genomsnittet för året.

Om du väntar på att det ska trilla in sista minuten-resor får du antagligen vänta förgäves. De tre sista veckorna före jul är priserna som allra högst.

Ett knep för att hitta en billigare resa är att försöka vara flexibel med utresedatumet. Om du inte har något emot att flyga på själva julafton så kan du göra riktiga kap. Även den 22 december är lite billigare. Dyrast är att resa den 17 december.

Om du dessutom kikar på destinationer som inte är superpopulära så kan du hitta fynd. Ett exempel är den polska Östersjö-pärlan Gdansk där man kan få en tur och retur-biljetter för under 1500 kr i snitt. Turkiet och Egypten är andra resmål som är billiga för oss svenskar eftersom den svenska kronan står sig stark mot den inhemska valutan.

Bästa knepen för billig julresa

 • Boka vecka 41
 • Vänta inte på sista minuten-resor
 • Var flexibel med utresedatum
 • Välj en mindre populär destination

Här firar vi jul och nyår 2018, Ticket

Reguljärt och charter sammantaget

 1. Gran Canaria (2)
 2. Bangkok (1)
 3. Phuket (3)
 4. Miami (4)
 5. Cancun (7)
 6. Teneriffa (6)
 7. Phu Quoc (10)
 8. London (ny)
 9. Orlando (ny)
 10. Gambia (ny
Publisert:

LÄS VIDARE