Nu kan du boka liggplats i ekonomiklass

Thomas Cook Airlines lanserar sovbäddar ombord

Publicerad:
Flygbolaget Thomas Cook Airlines lanserar liggplatser i vår.
Foto: Thomas Cook Airlines
Flygbolaget Thomas Cook Airlines lanserar liggplatser i vår.

Resa | Flyg

En mjuk madrass, en skön kudde och rena lakan.
Allt det här och en god natts sömn kan du få på en långresa – i ekonomiklass!
Flygbolaget Thomas Cook Airlines lanserar liggplatser i vår.

Att sitta inklämd i ett trångt säte timme efter timme på en långresa med flyg är allt annat än roligt. Längtan efter att sträcka ut benen och fälla ner ryggstödet kan vara oändlig. Men i ekonomiklass kan det vara svårt att fälla ner ryggstödet till max. Personen bakom dig sitter lika trångt som du.

Flygbolaget Thomas Cook Airlines har hittat den perfekta lösningen på problemet. Nu lanserar de liggplatser i ekonomiklass, rapporterar Daily Mail.

Längs bak i planet kan passagerare som vill ligga ner få tre säten i rad. En skön madrass läggs tvärs över sätena och en mjuk kudde och rena lakan får stolsraden att likna en säng. Självklart ingår även en varm filt. Som extra bonus får resenären även ett litet sovkit med bland annat en sovmask och varma strumpor. Vill man ligga ner och ändå använda säkerhetsbältet så kan man få ett specialbälte.

1 av 5 | Foto: Thomas Cook Airlines

En person i taget

Sängen blir 148,4 cm lång och 67 cm bred. Man måste vara tolv år eller äldre för att kunna boka sängen och den får bara användas av en person i taget.

– Det är ett fantastiskt sätt att förnya din flygupplevelse och njuta av lite extra bekvämlighet när man flyger i ekonomiklass, säger Henry Sunley, kommersiell direktör på Thomas Cook Airlines, till Daily Mail.

Från och med den 13 maj kan man boka liggplats på långflygningar på bolagets Airbus A330, med start på den brittiska marknaden. Men smakar det så kostar det. En liggplats i ekonomi kommer att ha ett pris på minst 2450 kronor, utöver priset på själva flygbiljetten. Det kommer bara att finnas fyra sängar per flight.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA