Så blir världens längsta flygning

Publicerad:
Uppdaterad:
Snart kan du resa mellan Singapore och New York non stop.
Foto: Singapore Airlines
Snart kan du resa mellan Singapore och New York non stop.

Resa | Flyg

Extra sköna säten, lyxig mat, anpassat ljus och panoramafönster. Passagerarna på världens längsta flight måste tillbringa 19 timmar ombord – men får njuta av extra lyx och bekvämlighet.

Efter några timmar börjar det krypa i benen på de flesta som flyger långt. Speciellt om man sitter i ekonomiklass och det är minimalt med benutrymme. Tänk dig då att tvingas tillbringa 19 timmar ombord på ett plan. Det blir verklighet när Singapore Airlines slår världsrekord med sin nya flight mellan Singapore och New York senare i år.

Flighten slår det gamla rekordet som innehas av Qatar Airways som flyger mellan Doha i Qatar och Auckland i Nya Zeeland på 17 timmar.

Rekordflight

Flygbolaget har köpt in ett antal Airbus A350-ULR där ULR står för “ultra long range” – ultralång räckvidd. Planet kan ta sig 18 000 kilometer utan att mellanlanda och det kan inget annat passagerarplan i dag. Sträckan mellan New York och Singapore är 15 000 kilometer lång.

För att göra resan så bekväm som möjligt är alla A350-plan designade så att de ska likna ett stort rum, mer än ett flygplan. Taket är högre och väggarna nästan vertikala och tillverkade så att de reducerar oväsen från motorerna. Den speciella led-belysningen ska underlätta för passagerarnas omställning mellan tidszonerna. Fönstren är större än vanligt så att passagerarna kan njuta av utsikten.

Inga ekonomisäten

Kabinen kommer att ha en stor businessavdelning med extra bekväma säten och en premium ekonomiavdelning. De vanliga ekonomisätena kommer alltså inte finnas kvar.

Det finns även en möjlighet att delar av lastutrymmet kommer att designas till loungeyta där passagerarna kan sträcka på benen, ta en drink och mingla med andra passagerare. En sådan design presenterades på Aircraft Interior Expo i Hamburg tidigare i vår och ska användas på alla A330-plan på långdistansflygningar, men kan vara aktuell även för A350.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA