Här är världens första lyxhotell i rymden

Publicerad:
Uppdaterad:
Aurora Station är världens första lyxhotell i rymden.
Foto: Orion Span
Aurora Station är världens första lyxhotell i rymden.

Resa | Flyg

Tänk dig att sväva i viktlöshet tre mil ovanför jorden samtidigt som du njuter av en exklusiv hotellvistelse.
För 79 miljoner kronor kan du få checka in på världens första lyxhotell i rymden: Aurora Station.

Aurora Station är namnet på hotellet som kommer förändra begreppet resupplevelse radikalt. Det amerikanska företaget Orion Span planerar att bygga lyxhotellet drygt trettio mil upp i luften och skicka upp resenärer i en bana runt jorden. De kommer få uppleva 16 soluppgångar på ett dygn och tillbringa tolv dagar i rymden.

Aurora Station blir den första rymdstation som tar emot turister. Det får plats sex besökare per resa samt två besättningsmän. Sover gör man i en privat svit för två med fönster ut mot kosmos.

1 av 2 | Foto: Orion Span

Sväva i viklöshet

Företaget utlovar häftiga upplevelser som viktlöshet, fantastisk utsikt över jorden och vackra norrsken. Man får även vara med vid olika forskningsexperiment som till exempel odla mat i rymden. Blir saknaden efter jorden och nära och kära för stor så ingår även livesamtal med familjen via stationens höghastighets-wifi.

– Vårt mål är att göra rymden tillgänglig för alla. Vid uppskjutningen kommer Aurora Station att kunna användas med en gång och ta med passagerare upp i rymden snabbt och till en mycket lägre kostnad än vad vi sett hittills, säger Frank Bunger, vd och grundare av Orion Span i ett uttalande.

Dyra biljetter

Men smakar det så kostar det. Prislappen för den dryga veckan i rymden ligger på 79, 6 miljoner kronor. Då ingår även tre månaders träning för vistelsen. Redan nu kan man boka en plats och betala in en deposition på 670 000 kronor för att försäkra sig om ett rum.

Vid landning kommer resenärerna bli hälsade välkomna hem till jorden igen med ett speciellt arrangemang som företaget kallar för ”Hero’s welcome”.

Slutsålt i månader

Efterfrågan är stor. På sitt instagramkonto skriver företaget att de är glada över att kunna berätta att de under 72 timmar redan har fullbokat de första fyra månaderna efter den planerade öppningen.

Aurora Station beräknas skjutas upp 2019 och vara redo att ta emot besökare 2022.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA