Vill införa böter – om man ”paxar” plats på stranden

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Lokalborna på ön Ibiza har tröttnat på turister som paxar sin plats på stranden genom att lägga ut handukar och andra tillhörigheter – därför funderar man nu på att införa böter, skriver Daily Mail.

Boende på Ibiza har tröttnat på turister som reserverar platser på stranden genom att dumpa sina handdukar.

Därför funderar man nu på att införa böter om man lämnar någon tillhörighet med syftet att ”paxa” en plats.

– Vi måste börja tänka på att göra som andra kommuner och vidta åtgärder för att förhindra att det här händer, säger miljlrådet Montserrat Garcia till lokala medier, enligt Daily Mail.

Foto: Lukasz Janyst/Colourbox

Under de senaste veckorna har det rapporterats om massturismen på de Baleariska öarna, där Ibiza ingår. Bland annat har en restaurangägare varit i ropet, vars nationalitet är okänd. Enligt uppgifter ska han ha tagit plats på stranden varje dag genom att placera ut ett stort parasoll, en badmadrass och uppblåsbar enhörning.

Lokalbefolkning har rapporterat om ägaren till polisen, och berättat att sakerna ligger där från tidig morgon till sen kväll. I och med det ökade missnöjet bland lokalbefolkningen gällande ”besvärliga turister” ser man inget annat val än att införa straff för ”paxare”. Beslutet om hurvida det blir av eller vidare kommer att presenteras senare, skriver Daily Mail.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA