Bebis föddes ombord på flygplan

Av: 

Jenny Alexandersson

Kvinna födde barn ombord på Jetblues flight 1954.

Foto: Jetblue/Getty

Flygbolag

En gravid kvinna födde barn ombord på Jetblues flight från Puerto Rico till Florida.
Nu väntas bebisen hyllas med fria flygresor resten av livet.

Det amerikanska flygbolaget Jetblue delade nyligen med sig av en väldigt glad nyhet – en liten pojke har fötts drygt 9 000 meter upp i luften.

En gravid kvinna fick värkar ombord på flight 1954 mellan San Juan i Puerto Rico och Fort Lauderdale lördagen den 17 februari. Tack och lov fanns det medicinsk personal ombord som kunde hjälpa kvinnan att föda fram den lille pojken.

Stressig situation

– Vi vill tacka kabinpersonalen och medicinsk personal ombord för snabb insats i en stressig situation, och önskar den nyblivna mamman och hennes son det allra bästa, säger en talesperson för Jetblue till NBC 6.

Flygplanets namn, ”Born To Be Blue”, ska nu tillägnas den lille pojken.

Att någon föder barn ombord på ett plan är mycket ovanligt. De flesta flygbolag har regler kring hur sent i graviditeten man får flyga och måste man ändå sätta sig på ett plan som höggravid så måste man oftast ha ett intyg från sin läkare.

Fria flygresor

Det är inte första gången som barn föds ombord på flygplan. I juni 2017 föddes en bebis på Jet Airways mellan Saudiarabien och Indien. Och samma månad föddes ett barn på Spirit Airlines mellan Fort Lauderdale och Dallas.

Båda barnen fick fria flygresor hos flygbolagen resten av sina liv. Den lilla pojken som föddes i förra veckan kommer troligtvis att få samma gåva.

”Vi gav storken en ledig dag. Mamman är okej och vi skulle vilja döpa om ”Born To Be Blue” efter vår nyaste baby blue och vår yngsta kund någonsin. Fler bebisgåvor kommer!” twittrade Jetblue efter händelsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Missa inte våra härliga reseguider här!
Publisert:

LÄS VIDARE

Syrgasmasker föll inte ner under tryckfallet

ÄMNEN I ARTIKELN

Flygbolag

Flygbolag | Resa

Resa | USA

Puerto Rico

MER OM RESA

Flyga som gravid? Det här måste du veta

Malmö får ny flyglinje till Mallorca

Rear ut lyxbiljetter av misstag – igen