Alicante storfavorit i sommar

Alicante i Spanien är superpopulärt bland svenskar i sommar.
Alicante i Spanien är superpopulärt bland svenskar i sommar.

Medelhavsländerna är de stora svenska favoritresmålen i sommar. Och den stad vi allra helst reser till är Alicante i Spanien.
Det visar en undersökning från Travellink som listar våra populäraste destinationer inför semestern.

Vecka 29, i mitten av juli, är den vecka då vi svenskar reser som mest. I sommar har vi som vanligt siktet inställt på Medelhavet och de populära turistorterna i Grekland, Spanien, Italien, Kroatien och Turkiet.

En undersökning från onlineresebyrån Travellink visar att Spanien är svenskarnas favoritland i sommar. Den stad som ökar allra mest i bokningar är Alicante. En annan spansk stad som också ökar i popularitet är Malaga. Från båda städerna är det enkelt att ta sig vidare utmed kusten till populära orter som till exempel Marbella, Fuengirola, Benidorm och Torrevieja vilket kan vara en förklaring till de många flygbokningarna.

Sol och god mat lockar

– Spanien har mycket att erbjuda för svenska turister. God mat, sol, bad, shopping och kulturen är några av de anledningar som gör att allt fler svenska resenärer väljer att spendera sin semester i Spanien. Dessutom är landet lättillgängligt att resa till från Sveriges flygplatser. Många flygbolag flyger till flera olika städer samt att restiden är bekväm på mellan 3 till 6 timmar, säger Maryline Morini, chef över kundkommunikationen på Travellink.

Även Pristina i Kosovo, Gdansk i Polen och Zadar i Kroatien har seglat upp som populära resmål. De flesta svenskar (30 procent) väljer att resa bort i 1 till 6 dagar medan 28 procent tar en längre semester och stannar i 8 till 14 dagar. 24 procent väljer att stanna i exakt sju dagar.

10 städer som ökar mest sommaren 2018

  1. Alicante, Spanien
  2. London, England
  3. Pristina, Kosovo
  4. Antalya, Turkiet
  5. Gdansk, Polen
  6. Malaga, Spanien
  7. Prag, Tjeckien
  8. Malta
  9. Zadar, Kroatien
  10. Budapest, Ungern
Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln